Μέχρι το 2025 η Mazda θα λανσάρει 13 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα

Εντός των επόμενων τεσσάρων ετών η Ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει τρία υβριδικά, πέντε plug-in hybrid και άλλα τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, με τους κατασκευαστές να επενδύουν τεράστια ποσά προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη οι περισσότεροι έχουν καταρτίσει πλάνα και έχουν παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό που πρόκειται να ακολουθήσουν. Αναφορικά με τη Mazda, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα αλλά πλέον προσανατολίζεται και αυτή να διακόψει την παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, προσφέροντας μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να οριστεί μία σταδιακή μετάβαση, η οποία θα ξεκινήσει εντός των αμέσως επόμενων ετών. Αρχής γενομένης από το 2022 και έως το 2025, η εταιρία θα λανσάρει 13 νέα μοντέλα, τα οποία είτε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, είτε θα διαθέτουν κάποιο βαθμό ηλεκτροκίνησης. Σε κάποια από αυτά θα αξιοποιηθεί το υβριδικό σύστημα της Toyota, ενώ όλα θα βασίζονται στην SkyActiv σπονδυλωτή αρχιτεκτονική της φίρμας.

Ο στόχος είναι η εμπορική κάλυψη των πιο προηγμένων αγορών του πλανήτη, όπως η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Κίνα. Σε δεύτερο χρόνο, από το 2025 και έως το 2030, θα πρέπει να περιμένουμε και το πρώτο πάτωμα της Mazda που θα είναι ειδικά εξελιγμένο για ηλεκτρικά οχήματα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως βάση για αρκετά νέα BEV.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ