Η Tesla δίνει ζωή σε ένα Mazda RX-7

Μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να συνεχίσει να γράφει συναρπαστικά χιλιόμετρα στο οδόμετρό του απέκτησε ένα Mazda RX-7 ND, μετά και την απόφαση του ιδιοκτήτη του να εγκαταλείψει τον χαμηλής αξιοπιστίας περιστροφικό κινητήρα με ένα trouble free ηλεκτρικό μοτέρ της Tesla.

Ειδικότερα, ο ηλεκτροκινητήρας προήλθε από ένα Tesla Model S αποδίδοντας κάτω από το καπό του ιαπωνικού sportscar 406 ίππους αντί των 280 ίππων και των 314 Nm ροπής που απέδιδε ο περιστροφικός κινητήρας της Mazda.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας τοποθετήθηκαν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, εκεί που μέχρι πρότινος «κατοικούσε» ο κινητήρας Wankel, με τον ηλεκτροκινητήρα να μετακομίζει στον πίσω άξονα.

Μην νομίζετε, βέβαια, ότι η μεταμόσχευση «καρδιάς» στο Mazda RX-7 ND κύλισε ομαλά, μιας και η ομάδα που ανέλαβε τη διαδικασία βρέθηκε ουκ ολίγες φορές μπροστά σε αδιέξοδα τα οποία και ξεπέρασε με επιμονή και υπομονή.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές του, μιας και το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντικότητας ή καλαισθησίας.

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που ο ιδιοκτήτης ενός συμβατικού τετράτροχου επιχειρεί να το μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο χρησιμοποιώντας τμήματα που προέρχονται από παροπλισμένες προτάσεις της Tesla.     

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ