Τα muscle cars αλλάζουν εποχή: Το πρωτότυπο Dodge Charger Daytona SRT είναι ηλεκτρικό

To νέο Dodge Charger Daytona SRT έχει όλα εκείνα τα δυναμικά χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από την Αμερικανική μάρκα και παράλληλα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Η Dodge, η μάρκα που όσο καμία άλλη έχει συνδεθεί με την ισχύ και τα Αμερικανικά muscle cars, κάνει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της εξηλεκτρισμένης κίνησης, παρουσιάζοντας το Dodge Charger Daytona SRT, ένα εντυπωσιακό από κάθε άποψη πρωτότυπο όχημα, το οποίο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Το Dodge Charger Daytona SRT Concept ανοίγει ένα συναρπαστικό δρόμο στην ηλεκτροκίνηση, με ένα νέο σύστημα κίνησης που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, ξεχωριστή οδηγική αίσθηση, αλλά και εντυπωσιακή ηχητική παρουσία. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι το σύστημα κίνησης που εφοδιάζει το πρωτότυπο εξασφαλίζει επιδόσεις ανώτερες από εκείνες που προσφέρει το θρυλικό βενζινοκίνητο SRT Hellcat.

Dodge Charger Concept

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του πρωτότυπου αξιοποιεί κλασσικά στοιχεία της μάρκας, τα οποία όμως εξελίσσονται σε ένα νέο επίπεδο με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα αλλά και τη σύγχρονη αισθητική. Με αυτό τον τρόπο οι φουτουριστικές αναφορές ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος συνδυάζονται με χαρακτηριστικά από muscle cars του παρελθόντος.

Όπως θα περίμενε κανείς, στο εσωτερικό η σχεδίαση ακολουθεί μια οδηγοκεντρική προσέγγιση με την τεχνολογία να συνδυάζεται με το χαμηλό βάρος και το αθλητικό στιλ. Στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών, ενώ ο πίνακας οργάνων των 16 ιντσών συνοδεύεται και από ένα Head-up Display (HUD).

Dodge Charger Concept

Το Dodge Charger Daytona SRT Concept αξιοποιεί ένα νέο σύστημα κίνησης. Το σύστημα Banshee των 800V εστιάζει στην απόδοση και καθιστά το Charger Daytona SRT Concept το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Dodge που είναι ταχύτερο από ένα Hellcat σε όλες τις βασικές μετρήσεις επιδόσεων, στοιχείο στο οποίο συντελεί και η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς. Όμως οι αριθμοί από μόνοι τους δεν περιγράφουν όλο το εύρος της οδηγικής απόλαυσης που προσφέρει το πρωτότυπο, χάρη και στην εφαρμογή μιας σειράς καινοτόμων ιδεών όπως:

Μετάδοση eRupt

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η Dodge εξέλιξε ένα σύστημα μετάδοσης πολλών σχέσεων, η επιλογή των οποίων γίνεται με ηλεκτρομηχανικό τρόπο. Έτσι η αλλαγή των σχέσεων γίνεται αισθητή από τους επιβάτες και τους «κολλά» βίαια στα καθίσματα τους κατά την επιτάχυνση, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς από ένα Dodge. Επιπλέον το Charger Daytona SRT Concept διαθέτει και τη λειτουργία PowerShot, η οποία ενεργοποιείται από ένα κουπί στο τιμόνι και προσφέρει ακόμα υψηλότερη ισχύ για μερικά δευτερόλεπτα.

Dodge Charger Concept

Εξαγωγή Fratzonic

Τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντυπωσιάζουν με την ησυχία που κινούνται, αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να ταιριάζει με ένα Dodge. Το Charger Daytona SRT Concept μπορεί να «φωνάζει» την ισχύ του με ένταση έως και 126 dB, όσο δηλαδή και το SRT Hellcat. Ο ήχος παράγεται από το νέο πατενταρισμένο σύστημα εξαγωγής “Fratzonic Chambered Exhaust system”. Πράγματι, η Dodge τοποθέτησε «εξάτμιση» σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ειδικό θάλαμο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ η λειτουργία της «εξάτμισης» ταιριάζει απόλυτα με τις αλλαγές σχέσεων που προσφέρει η μετάδοση eRupt.

Τα παραπάνω συστήματα είναι παραμετροποιήσιμα και μέσω τεσσάρων προγραμμάτων λειτουργίας που έχει στη διάθεση του ο οδηγός: Auto, Sport, Track και Drag. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι η απόλαυση και η μέγιστη απόδοση σε κάθε διαδρομή, όπως εκφράζει με κάθε τρόπο το πρωτότυπο Dodge Charger Daytona SRT.

Dodge Charger Concept

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ