Τα ισχυρότερα αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2022

Το πρώτο 10μηνο της χρονιάς που διανύουμε έχουν πουληθεί στην ελληνική αγορά 90.726 αυτοκίνητα. Αλήθεια, πόσα από αυτά είναι supercars;

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου αποτελείται από μοντέλα όλων των κατηγοριών, αλλά οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν λόγω σπανιότητας και εξωτικών τεχνικών χαρακτηριστικών μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Ferrari SF90 Stradale 2

Πρώτη και καλύτερη στην λίστα μας είναι η Ferrari SF90 Stradale, μοντέλο που πουλήθηκε σε μία μονάδα. Η SF90 Stradale είναι ένα κεντρομήχανο plug-in hybrid supercar, με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης να αποτελείται από τρία ηλεκτρομοτέρ, έναν 4λιτρο V8 twin-turbo και μία μπαταρία 7,9 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.000 ίππους, με την μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 2,5 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Lamborghini Aventador SVJ

Το δεύτερο ιταλικό supercar που κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους είναι η Aventador της Lamborghini, και μάλιστα με δύο αυτοκίνητα. Η ναυαρχίδα των supercar με σήμα τον ταύρο εφοδιάζεται με V12 κινητήρα 6,5 λίτρων, που στην περίπτωση της έκδοσης SVJ που κυκλοφορεί αποδίδει 770 ίππους. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι πραγματικά δυνατές, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να απαιτεί 2,8 δλ. και την τελική ταχύτητα να ακουμπά τα 352 χλμ./ώρα.

Mercedes-AMG GT Black Series

Στο γερμανικό στρατόπεδο συναντάμε τα μοντέλα δύο εταιριών, των Mercedes-AMG και Porsche. Το supercar με το αστέρι της Στουτγάρδης στο καπό του είναι η διθέσια GT στην έκδοση Black Series. Το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει αλλαγές σε όλα του τα μέρη, με τον biturbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων να αποδίδει 730 ίππους και να το εκτοξεύει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,2 δλ. Η τελική της ταχύτητα είναι τα 325 χλμ./ώρα.

Porsche 911 Turbo

Για το τέλος αφήσαμε τις πέντε Porsche που έχουν πουληθεί στην χώρα μας από την αρχή της χρονιάς. Η μία αφορά την έκδοση Turbo των 580 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και οι άλλες τέσσερις αφορούν την GT3 RS με τον 4λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 525 ίππων που διατίθεται με 7άρι αυτόματο σασμάν.

Porsche 911 GT3 RS

Στην πρώτη περίπτωση, της Turbo, η μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 2,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση οι αντίστοιχες τιμές είναι 3,2 δλ. και 296 χλμ./ώρα τελικής.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ