Τα αυτοκίνητα των Honda – Sony θα έχουν ενσωματωμένο Playstation 5

Η διάσημη κονσόλα videogames της Sony θα εμπεριέχεται στις οθόνες του εσωτερικού των αυτοκινήτου που θα κατασκευάζει η ιαπωνική εταιρεία σε συνεργασία με τη Honda.

Τα πρώτα -αμιγώς ηλεκτρικά φυσικά- αυτοκίνητα της Sony Honda αναμένονται το 2025, και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι τα συστήματα πολυμέσων και ψυχαγωγίας της Sony. Σε αυτά θα συγκαταλέγεται και το Playstation, με το οποίο οι δύο ιαπωνικές εταιρείες φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα συστήματα ψυχαγωγίας των επιβατών που προσφέρει η Tesla.

Honda Sony Mobility EV 02

Η εταιρεία της Καλιφόρνιας έφερε τα συστήματα αυτά στο επίκεντρο της εμπορικής της πολιτικής, και η Sony Honda Mobility φιλοδοξεί να τα πάει ακόμα παραπέρα προσφέροντας περισσότερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες περεχομένου, εφαρμογών, υπηρεσιών και τεχνολογιών ψυχαγωγίας.

Η Sony σχεδιάζει εξαρχής το λογισμικό για τις οθόνες των επιβατών με σκοπό να βασίζεται σε εκείνο του Playstation 5 – που, για τους μη γνωρίζοντες, δεν είναι μια απλή παιχνιδομηχανή αλλά ένας υπολογιστής πολλαπλών λειτουργιών.

Honda Sony Mobility EV 01

«Για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το διαθέσιμο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα πρέπει να τον χειριστούμε ως χώρο στον οποίο δεν θα χρειάζεται να οδηγείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Yasuhide Mizuno.

Honda Sony Mobility EV 04

Θυμίζουμε ότι τα αυτοκίνητα της νέας εταιρείας που ίδρυσαν οι δύο ιαπωνικοί γίγαντες θα κατασκευάζονται με την τεχνογνωσία της Honda στην αυτοκίνηση, και θα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά συστήματα της Sony με τη δική της τεχνογνωσία από τον ψηφιακό κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ