Στοιχειωμένη έκθεση της BMW αποκάλυψε θησαυρούς μετά από χρόνια

Μια εγκαταλειμμένη έκθεση της BMW στην Tarragona της Ισπανίας, που παρέμεινε στο σκοτάδι για δεκαετίες, αποκάλυψε ορισμένα συλλεκτικά και πλήρως επιδιορθώσιμα αυτοκινητικά «διαμάντια» της δεκαετίας του ’80.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η έκθεση μεταμορφώθηκε σε αποθήκη και εγκαταλείφθηκε για πολλά χρόνια – μαζί με τα πολλά και αξιόλογα αυτοκίνητα που έκρυβε στο εσωτερικό της. Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα αυτά δεν ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, τα περισσότερα είναι σε κατάσταση αναστήλωσης, και πωλούνται από τον ιδιοκτήτη τους μαζι με όλο το κτήριο.

alfetta abandonnee

Στην πορεία των ετών η αποθήκη της Tarragona, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη Βαρκελώνη, πέρασε μαζί με τη συλλογή αυτοκινήτων στα χέρια ενός συλλέκτη – ο οποίος είναι και ο τωρινός πωλητής τους. Εκτός από την αποοθήκη, το κτίσμα περιλαμβάνει και φανοποείο.

bmw abandonnees 1

Δεδομένου ότι στο παρελθόν αυτή η έκθεση ήταν αντιπροσωπεία της BMW, τα περισσότερα αυτοκίνητα που εγκαταλείφθηκαν εκεί ήταν της βαυαρικής εταιρείας. Πολλά, μάλιστα, έχουν ακόμα την -ανενεργή, φυσικά- εργοστασιακή τους μπαταρία, και τροχούς που διαθέτουν ακόμα τη δυνατότητα να κυλούν.

gtv6 abandonnee

Το πλέον διακεκριμένο από αυτά, που μάλιστα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι μια δωδεκαλύλινδρη BMW 850i E31. Αντίθετα, μια M5 E28 δείχνει να χρειάζεται πολλή δουλειά για να επιστρέψει στην άσφαλτο. Υπάρχει ακόμα μια Σειρά 3 Ε30, μια καλοδιατηρημένη 318i, και μία 750i E32. Η τελευταία είναι επίσης V12, και μαζί με την 850i αναμένεται να γίνει συλλεκτική, δεδομένου ότι η BMW σταμάτησε την παραγωγή 12κύλινδρων αυτοκινήτων.

m5 abandonnee

Πέραν των αραχνιασμένων δημιουργημάτων του Μονάχου, η αποθήκη κρύβει και δύο υπέροχες Alfa Romeo, μια Alfetta και μια GTV6, ένα Citroen Mehari και ένα NSU RO 80. Το τελευταίο έχει, μάλιστα, κινητήρα Wankel και είναι επίσης συλλεκτικό, καθώς η NSU ποτέ δεν τα κατάφερε ουσιαστικά με το περιστροφικό μοτέρ.

nsu abandonnee

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ