Στο σφυρί η σπανιότερη Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Μόλις 1.400 μονάδες σε Coupe κατασκεύασε η Mercedes-Benz μεταξύ του 1954 και του 1957, όμως μόνο μία έφυγε από το εργοστάσιο σε αυτό το πράσινο χρώμα, το οποίο συναντάται και στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Αυτή η ξεχωριστή και φυσικά μοναδική λοιπόν, Mercedes-Benz 300SL Gullwing, πρόκειται να πωληθεί μέσω δημοπρασίας από την Mecum Auctions, που εδρεύει στο Glendale της Arizona των ΗΠΑ, την 1η Απριλίου.

mercedes benz 300sl b

Η κατασκευή
της πράσινης καλλονής ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου του 1955, ενώ πρώτος
σταθμός της ήταν ένας έμπορος ονόματι MercedesBenz Distributors, στη Νέα Υόρκη. Ο εισαγωγέας των γερμανικών μοντέλων
της εποχής, λεγόταν Max Hoffman.

Έκτοτε, το αυτοκίνητο αγοράστηκε τον Ιανουάριο του 1973 από το Indianapolis Motor Speedway Foundation, που ανέλαβε και τη μερική ανακατασκευή του γύρω στις αρχές του 2000, όπως αναφέρουν τα έγγραφά του. Μετά την αποκατάστασή του, δανειζόταν περιοδικά ως έκθεμα σε μουσείο αυτοκινήτου της Ινδιανάπολης από το 2015 έως το 2020.

mercedes benz 300sl c

Αν και το αρχικό γκρι δέρμα του εσωτερικού έγινε στην πορεία μπεζ, η συγκεκριμένη Gullwing, διατηρεί το εργοστασιακό πράσινο χρώμα (Mittelgrun) του αμαξώματος και τον ίδιο 3λιτρο 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Ο οποίος αποδίδει 215 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

mercedes benz 300sl d

Η τιμή που
αναμένεται να αγγίξει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους πιο ειδικούς του BenzInsider, είναι μεταξύ 1,8 και 2,2 εκατομμυρίων
δολαρίων.
Ωστόσο, το 2022 ένα σπάνιο Gullwing με αλουμινένιο αμάξωμα έφτασε τα 7
εκατομμύρια δολάρια
σχεδόν, ενώ το 2018 ένα 300SL Roadster με λίγα χιλιόμετρα, πουλήθηκε έναντι 3,7
εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ