Στην τελική ευθεία το Renault Espace -Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η πρεμιέρα του Renault Espace της νέας εποχής είναι θέμα ημερών, και ήδη διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία για το μέγεθος και τις μονάδες ισχύος του θρυλικού γαλλικού MPV που μετασχηματίστηκε σε επταθέσιο SUV στη νέα του εποχή.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το νέο Espase -που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 28 Μαρτίου 2023– θα είναι ένα μεγαλύτερο σε μήκος Austral, που θα φιλοξενεί και τρίτη σειρά καθισμάτων για να μεταμορφωθεί σε επταθέσιο και να διατηρήσει τη φημισμένη οικογενειακή χρηστικότητα και ευρυχωρία του προγόνου του. Αν μη τη άλλο και του ονόματος Espace (χώρος).

Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου Renault Espace
Ανεπίσημο ψηφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου Renault Espace

Αλλά πόσο μεγάλο θα είναι; Σύμφωνα με τα τεχνικά σχέδια που διέρρευσαν, η νέα γενιά του Espace θα έχει μήκος 4,72 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σχεδόν 22 εκατοστά μεγαλύτερο από το Austral, και κατά συνέπεια θα έχει και κατά 8 εκατ. μεγαλύτερο μεταξόνιο – στα 2,74 μέτρα.

Δεδομένου ότι το ρύγχος και οι εμπρός πρόβολοι παραμένουν οι ίδιοι, ο πίσω πρόβολος είναι τώρα μεγαλύτερος κατά 14 εκατοστά, για να φιλοξενεί τα δύο έξτρα καθίσματα και μαζί ικανοποιητικό χώρο αποσκευών όταν η τρίτη σειρά είναι σε όρθια θέση.

Πέραν των χώρων του νέου γαλλικού SUV, πρόσφατα το πρωτότυπο δοκιμών του εθεάθη στη Βόρεια Σουηδία – όπου οι μηχανικοί της Renault συνέχισαν την εξέλιξή του σε συνθήκες ακραίου ψύχους. Και, συγκεκριμένα, την εξέλιξη της πλήρως υβριδικής του έκδοσης, Espace E-Tech, όπως έγινε εμφανές από τη μπαταρία κάτω από τα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα, αλλά και από το αυτοκόλλητο της ηλεκτρικής ενέργειας στο παρ-μπριζ.

Το αυτοφορτιζόμενο αυτό υβριδικό Espace θα αντικαταστήσει την έκδοση diesel του υπάρχοντος γαλλικού αυτοκινήτου, συνδυάζοντας τον τρικύλινδρο 1.2 Turbo βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγουν συνδυαστικά 200 ίππους. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου.

Πέραν της αύξησης του μήκους μέσω της διόγνωσης του πίσω μέρους στο Espace, οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες φαίνεται να δείχνουν πως έχει πιο ογκώδεις θόλους των τροχών από το Austral – που σημαίνει πως ίσως να έχει και μεγαλύτερο πλάτος. Επίσης, δεν κρύβουν την ομοιότητα με το μικρότερο SUV αδερφό του, καθώς διαθέτει τα ίδια λεπτεπίλεπτα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τους μικρούς εμπρός προβόλους και την ίδια σπορτίφ γρίλια.

Μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Renault Espace στις 28 Μαρτίου 2023, η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Palencia -όπου κατασκευάζεται και το Austral– kai η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στο μέσον του προσεχούς Φθινοπώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ