Στην Ελλάδα η νέα πιο προσιτή Mercedes EQE 300 SUV -Πόσο κοστίζει

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes προχώρησε στη δημοσίευση της τιμής της νέας και πιο προσιτής έκδοσης EQE 300 SUV που αποτελεί και το βασικό μοντέλο της γκάμας.

Η νέα Mercedes ΕQE 300 SUV αποτελεί πλέον μέρος του τιμοκαταλόγου της ελληνικής αντιπροσωπείας ως η στάνταρ έκδοση της γκάμας του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου των Γερμανών.

Με μήκος που φτάνει στα 4.863 χλστ. και πλάτος και ύψος στα 1.940 και 1.686 χλστ. η EQE SUV είναι ένα μοντέλο που ακροβατεί μεταξύ της μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας και προσφέρει άπλετους χώρους στην καμπίνα για τους επιβαίνοντες της χάρη και στο μεταξόνιο των 3.030 χλστ.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο χώρος αποσκευών που φτάνει στα 520 λίτρα χωρητικότητας, με τα καθίσματα στη θέση τους και έως τα 1.675 με την αναδίπλωσή τους.

Το μεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό SUV των Γερμανών κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και 550 Nm ροπής και βρίσκεται στον πίσω άξονα. Με αυτή την απόδοση το ηλεκτρό μοτέρ προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στο SUV των 2,46 τόνων με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 210 χλμ./ώρα.

Ο μικρότερος σε ισχύ ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με την μεγάλη συστοιχία μπαταριών των 100 kWh (89 kWh ωφέλιμα) προσφέρουν στην EQE 300 SUV αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 543 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP, με την Mercedes να ανακοινώνει κατανάλωση στον μικτό κύκλο 19 kWh στα 100 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία προσφέρει δυνατότητα ταχυφόρτισης έως και 170 kW, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει από το 10 έως και το 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε μόλις 32 λεπτά. Από Wallbox και συμβατικό δημόσιο σταθμό φόρτισης η μπαταρία του SUV μπορεί να φορτίσει πλήρως από άδεια έως και το 100% σε περίπου 9,5 ώρες.

Η μπαταρία της EQE SUV ξεχωρίζει και για το λογισμικό που διαχειρίζεται τα ενεργειακά της αποθέματα, το οποίο έχει εξελιχθεί από την ίδια τη Mercedes και επιτρέπει over the air ενημερώσεις, οι οποίες μπορούν να βελτιστοποιούν την απόδοσή σε όλη τη διάρκεια ζωής της.

Η τιμή εκκίνησης για τη νέα και πιο προσιτή έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes EQE SUV είναι 94.800 ευρώ. Τα στοιχεία που θα αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο η EQE 300 δεν αναμένεται να παρουσιάζει ελλείψεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ