Σπάνιο Audi Quattro βρέθηκε σε αποθήκη μετά από 30 χρόνια

Έπειτα από τρεις δεκαετίες στο σκοτάδι αυτό το αυθεντικό Audi Quattro είδε και πάλι το φως του ήλιου και δίνει την ευκαιρία σε ένα τυχερό να το κάνει δικό του.

Με σπάνια ευκαιρία να φέρουν ξανά στη ζωή ένα Audi Quattro παραγωγής έχουν οι φίλοι της γερμανικής εταιρείας καθώς ένα αυθεντικό μοντέλο που βρέθηκε παρατημένο σε αποθήκη έχει βγει στο σφυρί. To Quattro, είναι φυσικά εκείνο το μοντέλο που έγραψε ξανά τους κανόνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την 4κίνηση που έφερε να το κάνει πρακτικά ανίκητο απέναντι στους πισωκίνητους μέχρι τότε αντιπάλους τους και να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο WRC που κρατά μέχρι σήμερα.

spanio audi quattro dimoprasia

Ένα πέπλο μυστηρίου τυλίγει το Quattro που βλέπετε στις φωτογραφίες, σύμφωνα και με την αγγελία που έχει αναρτηθεί στην βρετανική ιστοσελία Car and Classic και δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να το κάνει δικό του. Πιστεύεται ο βρέθηκε στην κατοχή του τελευταίου ιδιοκτήτη του 4 με 5 χρόνια πριν καταλήξει στην αποθήκη εκεί όπου «αναπαύεται» από το μακρινό πλέον 1994.

Ως μοντέλο του 1982, πρόκειται για ένα από τα πρώτα δεξιοτίμονα Audi Quattro που κατασκευάστηκαν και θεωρητικά ένα από τα πρώτα 70 που «πάτησαν» τους τροχούς τους επί βρετανικού εδάφους.

spanio audi quattro dimoprasia 04

Το πρώτο Audi Quattro και στο μόνο όπου η διάσημη πλέον ιταλική λέξη που χρησιμοποιείται ως το όνομα του ξεκινά με κεφαλαίο -από το δεύτερο quattro και έπειτα με πεζό ως ένδειξη σεβασμού στην πρώτη γενιά- βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αν και χρειάζεται εμφανώς αρκετή περιποίηση. Οι σκουριές έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, που είναι βαμμένο στο κλασικό «Alpine White» λευκό χρώμα, το οποίο ωστόσο είναι στην αυθεντική του κατάσταση, αν και έχει προστεθεί ένα bodykit.

Σε αυθεντική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται και το εσωτερικό με τις χαρακτηριστικές επενδύσεις σε στιλ 80s των καθισμάτων να ταιριάζουν απόλυτα με την επένδυση της οροφής. Από το εσωτερικό το μόνο που λείπει είναι το ραδιόφωνο, ενώ η κατάσταση των επενδύσεων μας δείχνει ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου είχαν… καλή διαγωγή, σε συνδυασμό με τα 150.435 χιλιόμετρα που αναγράφονται στο οδόμετρο του.

spanio audi quattro dimoprasia 03

Στο εξοπλισμό αυτού του Audi Quattro ανήκουν και οι λευκές προαιρετικές ζάντες της Fuchs, ενώ σύμφωνα με την αγγελία δεν παρατηρούνται ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Το «παρών» δίνει βέβαια και ο πεντακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,2 λίτρων, αν και χρειάζεται δουλειά για να επανέλθει στη ζωή έπειτα από τρεις 10ετίες «σιωπής».

Με την αγγελία να λήγει σε μερικές ώρες (δείτε περισσότερα εδώ), το ποντάρισμα για το εμβληματικό γερμανικό coupe έχει φτάσει σχεδόν στα 11.000 ευρώ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δείτε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ