Σχολικά λεωφορεία: 179 παραβάσεις από την πρώτη μέρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σήμερα σε στοχευμένους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα, βεβαιώνοντας 179 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, σε 1.711 ελέγχους που έγιναν σήμερα σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα , οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν 123 για ταχογράφο, 7 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 5 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 4 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 3 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 2 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας, 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 1 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 1 για παραβίαση σημάνσεων, 1 για φθαρμένα ελαστικά και 31 λοιπές παραβάσεις.

ΕΛΑΣ: Ενημερωτικά φυλλάδια σε γονείς και μαθητές με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής

Επιπρόσθετα, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους, από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ