Ραϊκόνεν: «Υπάρχει πολύ ψέμα στο περιβάλλον της Formula 1»

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Κίμι Ραϊκόνεν, μίλησε αναφορικά με την αποχώρησή του από την Formula 1 και την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο άθλημα.

Μπορεί να αποχώρησε από την Formula 1, όμως ο Κίμι Ραϊκόνεν παραμένει ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο οποίος αγωνίστηκε σε 19 σεζόν, κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Ο 42χρονος Φιλανδός μίλησε στο Motorsport.com αναφορικά με την απόφασή του να αποσυρθεί, αλλά και με τα πράγματα που έχουν αλλάξει στο σπορ δεδομένης της εισόδου μεγαλύτερων χορηγών που μπορούν να… παρασύρουν τους νεότερους, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν νόημα, τουλάχιστον για μένα, στη Formula 1. Το ξέρουμε, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα. Υπάρχει πολύ ψέμα στο περιβάλλον, είναι πιο όμορφο να μείνεις έξω από αυτό.

Τα χρήματα έχουν αλλάξει τα πράγματα και σε αυτό το περιβάλλον, όπως σε κάθε άθλημα. Όσο περισσότερα λεφτά, τόσο περισσότερη πολιτική υπάρχει. Αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε χώρα. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται από άγνωστα άτομα.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν δύναμη. Θα υπήρχαν πολλοί στη F1 που θα τα πήγαιναν καλά και στην πραγματική πολιτική», ανέφερε αρχικά.

«Έτσι ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως ο κόσμος να συνειδητοποιήσει πολλά περισσότερα τώρα. Ξέρω πολλά πράγματα που συμβαίνουν, αλλά ήμουν ξένος σε αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ υγιές για έναν άνθρωπο να παρασύρεται από αυτά», συμπλήρωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ