Πότε θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του το πρώτο 5θυρο Suzuki Jimny

Το πρώτο 5θυρο Jimny στην ιστορία είναι μια σημαντική παρουσίαση του πρώτου τριμήνου του έτους και πλέον, έγινε γνωστή η ημερομηνία που θα αποκαλυφθεί από τη Suzuki.

Το νέο 5θυρο Jimny θα έρθει για να συμπληρώσει την επιτυχημένη γκάμα του τετρακίνητου μοντέλου της Suzuki, μετά το γνωστό μας 3θυρο, καθώς και την επαγγελματική εκδοχή του.

Η τελευταία είναι και αυτή που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού για λόγους υψηλών ρύπων δεν μπορεί να πωληθεί και το 3θυρο μοντέλο, ενώ το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με το 5θυρο.

Εξ ου άλλωστε και η Suzuki θα παρουσιάσει το 5θυρο Jimny στις 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Auto Expo στην Ινδία, αφού το νέο μοντέλο δεν θα το δούμε αρχικά τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Suzuki Jimny

Αργότερα, το 2024, σύμφωνα με πληροφορίες μας το 5θυρο Jimny θα έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μιας και η Suzuki ετοιμάζει για αυτό ένα νέο υβριδικό σύστημα που θα του επιτρέψει να μειώσει κατά πολύ τους ρύπους του και έτσι θα μπορεί να πωληθεί στην Ε.Ε.

Το σύστημα κίνησης αυτό θα προσθέτει στον γνώριμο 1,5 λτ. κινητήρα βενζίνης έναν ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων ισχύος και 60 Nm ροπής, ενώ αναμένεται να ντεμπουτάρει στην Ιαπωνία στα τέλη του 2023.

Suzuki Jimny

Από εκεί και πέρα, το νέο 5θυρο Suzuki Jimny θα είναι μακρύτερο κατά 300 χλστ. από το 3θυρο μοντέλο, κερδίζοντάς τα κυρίως στο μεταξόνιό του, ώστε να χωρέσουν οι έξτρα πλαϊνές πόρτες. Το πλάτος θα παραμείνει ίδιο, χωρίς μεταβολές.

Η σχεδίασή του, πλην της προσθήκης των επιπλέον πλαϊνών θυρών, δεν θα αλλάξει κατά τα άλλα σχεδόν καθόλου σε σχέση με το 3θυρο Jimny, με το αυτοκίνητο να εκπέμπει και πάλι έναν γνήσια off road χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ