Πότε έρχεται το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Renault

Η ενίσχυση της γκάμας της Renault με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα συνεχίζεται και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα προστεθεί επίσης στην ηλεκτρική «φαρέτρα» των Γάλλων.

Βάσει και το επίσημου πλάνου εξηλεκτρισμού της γαλλικής εταιρείας, συνολικά έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα περιλαμβάνονται στη γκάμα της Renault μέχρι το 2031.

Από αυτά τα έξι νέα μοντέλα, τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά των Γάλλων θα έχουν κάνει την εμφάνισή τους έως και το 2027 με την ολοκαίνουργια γενιά του Megane E-Tech Electric που έχει κάνει ήδη την αρχή να είναι διαθέσιμη στο κοινό από το 2023.

renault neo ilektriko suv 05

Με στόχο την κάλυψη αρχικά των δημοφιλέστερων κατηγοριών των ευρωπαϊκών αγορών, μετά το ηλεκτρικό Megane, την είσοδό τους στην αγορά θα κάνουν το νέο R5 αλλά και το αναγεννημένο Scenic με το πρώτο να φροντίζει για τις ανάγκες των οδηγών της κατηγορίας των μικρών και το δεύτερο να επιστρέφει ως crossover και να τοποθετείται πάνω από το Megane, από πλευράς μεγέθους.

Μέχρι και το 2027 θα έχει παρουσιαστεί και το νέο μικρό R4, το οποίο αναβιώνει ένα ιδιαίτερα αγαπητό όνομα για τους φίλους της γαλλικής μάρκας ωστόσο και αυτό αλλάζει κατηγορία και τοποθετείται στα μικρά SUVs.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει γαλλικά μέσα ενημέρωσης η αποκάλυψη του μεγάλου SUV της Renault θα πραγματοποιηθεί στη δεύτερη φάση εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η οποία θα ξεκινήσει το 2027.

renault neo ilektriko suv

Ο κύριος λόγος για την παραπάνω κίνηση είναι ότι εκείνη την περίοδο οι Γάλλοι θα έχουν έτοιμη για παραγωγής και την ολοκαίνουργια πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, η οποία ονομάζεται SDV (Software-Defined Vehicle).

Η νέα πλατφόρμα θα φέρει μαζί της και τους νέους ηλεκτρικούς κινητήρες που εξελίσσουν οι Γάλλοι σε συνεργασία με τη Valeo, με την απόδοσή τους να ξεπερνά τους 270 ίππους σύμφωνα με αναφορές.

Το εν λόγω ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι όχι μόνο πιο αποδοτικό αλλά και ελαφρύτερο από τη σημερινή γενιά, δεν θα χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες, ενώ η επόμενης γενιάς πλατφόρμα θα «ανέβει» στα 800 V. Η μπαταρία που θα το τροφοδοτεί θα είναι αρκετά μεγάλη σε ενεργειακή χωρητικότητα και θα φτάνει στα 90 kWh.

renault neo ilektriko suv 07

Ένα ακόμη μεγάλο αβαντάζ που φέρνει μαζί της η νέα πλατφόρμα είναι τα προηγμένα ηλεκτρονικά της συστήματα που αναπτύσσονται από τη Renault σε συνεργασία με την Qualcomm. Η Renault κάνει λόγο για την ύπαρξη τουλάχιστον δύο «υπερυπολογιστών» στο μελλοντικό ηλεκτρικό Renault, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους δεκάδες μικρότερους που φέρουν τα σημερινά της μοντέλα ενώ θα ενσωματώνουν και προηγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποιο όνομα στο μελλοντικό μεγάλο SUV της Renault, ενώ πέρα από το γεγονός ότι θα τοποθετείται από πλευράς μεγέθους πάνω από το επερχόμενο Scenic δεν έχει γίνει γνωστό κάτι σχετικό με τις διαστάσεις και τα λοιπά χαρακτηριστικά του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ