Πωλείται μια σπάνια Lamborghini Countach με μόλις 249 χιλιόμετρα στο κοντέρ

Αυτή η Lamborghini Countach, κατασκευής του 1990, φοράει ακόμα τα πρώτα της ελαστικά. Αναμένεται να πωληθεί μέσω δημοπρασίας, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να λένε πως εύκολα θα μπορούσε να αγγίξει και το ένα εκατομμύριο.

Η συγκεκριμένη Ιταλίδα παραδόθηκε αρχικά ως καινούρια, σε έναν έμπορο ονόματι Clark Motor Company που εδρεύει στο Health του Ohio. Όταν πουλήθηκε σε κάποιον γιατρό του Detroit το κοντέρ της ανέγραφε μόλις 131 χλμ., ενώ ο ίδιος διένυσε αλλά 7 χλμ., φτάνοντας τα 138 χλμ. στο σύνολο.

Lamborghini Countach b

Από το ιστορικό της βιβλιαράκι φαίνεται πως άλλα 20 χλμ. έγιναν μεταξύ του 2010 και 2020, βρισκόμενη ως έκθεμα σε κάποιο άλλο μαγαζί, που το κυκλοφορούσε τόσο όσο χρειαζόταν για να εξασφαλιστεί ότι τα μηχανικά μέρη λειτουργούν.

Lamborghini Countach c

Το
συγκλονιστικότερο πάνω σε αυτήν την Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition, μία από τις τελευταίες που
κατασκευάστηκαν, είναι ότι διαθέτει ακόμα τα ελαστικά της εποχής, τέσσερα Pirelli P Zero από το 1990! Πιθανώς ο νέος ιδιοκτήτης που θα την
αποκτήσει, θα χρειαστεί μια καινούρια τετράδα, αν αποφασίσει να το οδηγήσει
στον δρόμο.

Η μαύρη καλλονή συνοδεύεται από τα αυθεντικά της εγχειρίδια χρήσης, βιβλίο service και τιμολόγιο αγοράς που δείχνει ότι αγοράστηκε καινούρια αντί 275.000 δολαρίων. Έχει υπολογιστεί ότι σε σημερινά χρήματα στις ΗΠΑ, αντιστοιχούν σε 615.762 δολάρια.Lamborghini Countach d

Σύμφωνα με
τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, ο οποίος θα αναλάβει την πώληση της
Countach στο Phoenix της Arizona, η τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ
750.000 και 1.000.000 ευρώ.    

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ