Ποιο θρυλικό όνομα θα έχει το δεύτερο ηλεκτρικό Crossover της Ford

Μετά την αποκάλυψη του πρώτου της ευρωπαϊκού ηλεκτρικού SUV, Explorer, η εταιρεία του μπλε οβάλ ετοιμάζει και ένα Sport Crossover – που αναμένεται να βαφτίσει με ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της ιστορίας της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, για το νέο της ηλεκτρικό Crossover που αναμένεται να αγγίζει τους 300 ίππους η Ford προγραμματίζει να φέρει πίσω στη ζωή το όνομα Capri: του θρυλικού sedan που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1970 ως ένα προσιτό coupe με σπορ προσανατολισμό, που του απέδωσαν το χαρακτηρισμό «η Porsche της εργατικής τάξης».

Το όνομα και ο σπορ προσανατολισμός, φυσικά, θα είναι τα μόνα κοινά στο -φημολογούμενο- νέο Capri. Κατα τα άλλα, αντί για Coupe θα είναι Crossover, και αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχει ηλεκτρικό – απόδοσης περίπου 300 ίππων, που θα του χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η τιμή του νέου αυτού Sport Crossover της Ford θα κυμαίνεται περίπου στις 45.000 ευρώ, και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2024 – στο πλαίσιο της «ηλεκτρικής καταιγίδας» της Ford με 9 καινούρια EV μέσα στα προσεχή χρόνια.

Το Explorer είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό SUV της Ford
Το Explorer είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρικό SUV της Ford

Ως γνωστόν, όπως και το νέο ευρωπαϊκό Explorer, έτσι και αυτό θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen και θα μεταδίδει την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο σχεδιασμός του θα έχει σαφείς -και φυσικά εκμοντερνισμένες- παραπομπές στο αυθεντικό Capri, όπως τα δύο διπλά εμπρός φωτιστικά σώματα και την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή – που έτσι θα το καθιστά Coupe-SUV. Θυμίζουμε ότι η Ford έχει ήδη κάνει σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει ονόματα ένδοξων μοντέλων του παρελθόντος της, για τα νέα της EV.

Κατά τα άλλα, στο Capri του 21ου αιώνα θα πρέπει να περιμένουμε μια τεραστίων διαστάσεων οθόνη στο κέντρο του ταμπλό -όπως του νέου Explorer- με φωτογραφίες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό για αυτό το εύρος τιμής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ