Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τους πιο επικίνδυνους δρόμους;

acea troxaia thanatoi europi 2010 2019

Ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα μοιραία τροχαία περιλαμβάνεται και η χώρα μας αλλά εμφανίζοντας μια θεαματική βελτίωση.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ιστόγραμμα που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα ο ACEA, οι πέντε πρώτες χώρες με τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους είναι οι Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κροατία και Λετονία. Σημειωτέων πως η αναλογία αφορά σε μοιραία τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης και πολύ κοντά στο μέσο όρο των EU63 χάρη στη θεαματική μείωση των ατυχημάτων. Μάλιστα, το 2019 σε σχέση με το 2010 τα ατυχήματα μειώθηκαν περίπου στο μισό αποδεικνύοντας πως ο Έλληνας οδηγός βελτιώνεται όσο κατασκευάζονται και μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.

Τους ασφαλέστερους δρόμους στην Ευρώπη έχουν η Σουηδία, η Βρετανία, η Ιρλανδία κ.α. με ένα κοινό χαρακτηριστικό πως έχουν και από τους νεότερους στόλους αυτοκινήτων. Κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια και την προστασία των επιβατών. Αν θέλετε να μάθετε που βρίσκεται από πλευράς ηλικίας το πάρκο των αυτοκινήτων στην χώρα μας κάντε κλικ εδώ και θα εκπλαγείτε. Αρνητικά, δυστυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ