Ποια αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει 1 εκατ. ευρώ στους Ουκρανούς πρόσφυγες;

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών προσέφερε το ποσό του ενός εκατομμυρίου Ευρώ σε ουκρανική μη κερδοσκοπική οργάνωση για την υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου από τη ρωσική εισβολή.

Μέσω του ιδρύματός της, η Stellantis εκταμίευσε το ποσό για να συμβάλλει στην υποστήριξη των πολιτών της Ουκρανίας που έχουν πληγεί από τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στη χώρα των νοτιοδυτικών συνόρων της από την 24η Φεβρουαρίου.

Προκειμένου να γίνει η ορθότερη χρήση των χρημάτων αυτών, ο όμιλος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων της Ουκρανίας για τη διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, στις περιοχές και πόλεις που πλήττονται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο διευθύνων
σύμβουλος της Stellantis,
Carlos Tavares, δήλωσε: «Η
Stellantis καταδικάζει
τη βία και την επιθετικότητα, και σε
αυτούς τους καιρούς του πρωτόγνωρου
πόνου η προτεραιότητά μας είναι η υγεία
και η ασφάλεια των Ουκρανών υπαλλήλων
μας και των οικογενειών τους».

stellantis logo 0

Η Stellantis διαθέτει 71 υπαλλήλους στην Ουκρανία, και αμέσως μετά την κήρυξη του πολέμου ενεργοποίησε μια ειδική ομάδα υποστήριξής τους, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να παρακολουθεί την υγεία και την ασφάλειά τους. Προς το παρόν και οι 71 είναι ασφαλείς, υποστηρίζει η εταιρεία.

Ο C. Tavares κατέληξε: »Εξαπολύθηκε μια επιθετικότητα που συντάραξε την παγκόσμια τάξη, η οποία ήδη δοκιμαζόταν από την αβεβαιότητα. Η κοινότητα της Stellantis, που αποτελείται από ανθρώπους 170 χωρών, παρακολουθεί με φόβο τους πολίτες να αφήνουν τη χώρα. Παρότι η έκταση των θυμάτων δεν είναι ακόμα ορατή, το πλήγμα στις ανθρώπινες ζωές θα είναι αβάσταχτο».

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ