Πιθανή μείωση μοντέλων στην Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover αντιμετωπίζει προβλήματα από τη μείωση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Όμως, η βρετανική εταιρεία έχει και το θέμα πως δεν μπορεί να βρει εύκολα χρηματοδότηση για να συνεχίσει τα προγράμματα έρευνας και εξέλιξης νέων μοντέλων, καθώς η Tata Motors, στην οποία ανήκει, δεν είναι σε θέση να την υποστηρίξει.

Η Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε απώλεια προ φόρων 471 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2020 που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης, η διακοπή της παραγωγής και η μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της παγκοσμίως, της κόστισαν περίπου 644.000.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε.

Αυτά τα δεδομένα κάνουν τα στελέχη της JLR (όπως ονομάζεται συντετμημένα) να επαναπροσδιορίσουν την επιχειρηματική στρατηγική τους για το μέλλον. Η μείωση του κόστους σε κάθε τομέα είναι το ζητούμενο, όπως δήλωσε ο κ. Adrian Mardell, Οικονομικός Σύμβουλος της εταιρείας. Όπως είπε: «Ήδη έχουν σταματήσει κάποια σχέδια. Αργότερα, εντός της χρονιάς, θα επαναπροσδιορίσουμε τις κινήσεις μας, μόλις δούμε την πορεία των ταμειακών ροών μας. Θα δούμε τι αποτέλεσμα είχε η παύση ορισμένων από τα προγράμματά μας».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο ότι η Jaguar Land Rover πρόκειται να περικόψει προγράμματα εξέλιξης νέων μοντέλων αλλά και να καταργήσει κάποια από τα παρόντα στην γκάμα της, ο κ. P.B. Balaji, Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου Tata, δήλωσε σχετικά: «Στην περίπτωση της Jaguar Land Rover πρέπει να περιμένουμε ακόμα μερικές εβδομάδες για να κατανοήσουμε καλύτερα την πορεία, πριν λάβουμε τις αποφάσεις μας. Δεν θέλουμε να επιλέξουμε βιαστικά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική επειδή η όποια απόφαση θα έχει αντίκτυπο σε εμάς έπειτα από τρία με τέσσερα χρόνια. Δεν είναι ένα εύκολο καθήκον αυτό.

»Η JLR είναι μια ξακουστή εταιρεία, ωστόσο σε κάποιες αγορές δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα όφειλε να είναι. Η ομάδα μας εστιάζει περισσότερο στο ποια θα πρέπει να είναι η θέση της Jaguar στη αγορά, πώς θα την κάνουμε περισσότερο διακριτή και πώς θα εξασφαλίσουμε ότι το χαρτοφυλάκιο που έχουμε θα συνταιριάξει με τη θέση της». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η Jaguar, μόνο η ηλεκτροκίνητη I-Pace παρουσιάζει θετικό δείκτη. Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της έχουν σημαντική μείωση, ιδίως οι XE και XF.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ