Πιο κοντά στην παραγωγή το νέο SUV της Fiat

Αν κάτι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός κατασκευαστή στις ημέρες μας τότε αυτό είναι ένα ανταγωνιστικό όχημα ελευθέρου χρόνου. Ένα σύγχρονο SUV με η χωρίς σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιζητούν τον συνδυασμό της πρακτικότητας ενός MPV με το περιπετειώδες προφίλ ενός αυτοκινήτου το οποίο θα διαθέτει, έστω και στα χαρτιά, την ικανότητα να σε ταξιδεύει πέρα από τα στενά όρια της ασφάλτου. Μια τέτοια πρόταση φέρεται να εξελίσσει η Fiat, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη σημερινή γκάμα της, από την οποία λείπουν αυτού του είδους οι εναλλακτικές.

Η νέα πρόταση της Fiat θα ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, αξιοποιώντας την τεχνολογία στην οποία οι Ιταλοί απέκτησαν πρόσβαση μετά τη συγχώνευσή τους με το PSA Group.

Έτσι, λοιπόν, το πλαίσιο θα είναι πιθανότατα αυτό που φιλοξενεί σήμερα τα Peugeot 3008, Opel Grandland και Citroen C5 Aircross και όχι εκείνο του Jeep Compass. Ως εκ τούτου, πιθανότερη είναι η χρήση των κινητήριων συνόλων που χρησιμοποιεί ο γαλλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών από την επιλογή των μοτέρ που διαθέτει στο σημερινό οπλοστάσιό της η Fiat.

Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο θα έχει η μικρουβριδική τεχνολογία, ενώ σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η δημιουργία plug-in υβριδικών συνόλων, τα οποία θα επιτρέψουν στο νέο SUV της Fiat να σταθεί στην νέα, εξηλεκτρισμένη εποχή που ξημερώνει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Να σημειώσουμε ότι η Fiat πρόκειται να περάσει στην παραγωγή και την crossover εκδοχή του ήδη γνωστού Tipo, η οποία θα προηγηθεί χρονικά μιας και το καθαρόαιμο SUV των Ιταλών δεν αναμένεται πριν το 2023.

Στην Ελλάδα το υβριδικό Fiat Panda. Από 11.990 ευρώ και χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Ο “ναός” της Fiat ανοίγει τις πύλες του (Video)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ