Πήγε να την κάνει από την ΛΕΑ και το πλήρωσε ακριβά [vid]

lea astynomia

Αυτό που θα δείτε στο βίντεο κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλες τις λωρίδες εκτάκτου ανάγκης. Ωστόσο, πόσο είναι το πρόστιμο στην χώρα μας;

Ένα από τα φαινόμενα που σε κάνουν να αγανακτείς σε έναν αυτοκινητόδρομο είναι το έντονο κυκλοφοριακό. Και ενώ περιμένεις υπομονετικά στην λωρίδα σου, ένα από τα πολλά που μπορούν να σε εκνευρίσουν είναι όταν βλέπεις από τον καθρέπτη σου κάποιους εξυπνάκηδες να κινούνται ανενόχλητοι στη ΛΕΑ.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο σε παρόμοιες συνθήκες κίνησης με κακές καιρικές συνθήκες ένα μαύρο SUV κινείται στην ΛΕΑ για να αποφύγει την κίνηση. Για κακή του τύχη, όμως, γίνεται αντιληπτό από ένα περιπολικό που τον καταδιώκει και πιθανότατα η όλη περίπτωση να τελείωσε με ένα βαρύ πρόστιμο.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε κάποιο αυτοκινητόδρομο έξω από το Σικάγο. Ωστόσο, μικρή σημασία έχει αυτό αφού το φαινόμενο της παραβίασης της ΛΕΑ προφανώς και είναι παγκόσμιο. Το θέμα είναι πως σε κάποιες χώρες αυτή η κακή συνήθεια είναι πολύ πιο σύνηθες ως φαινόμενο αφού δεν υπάρχει τουλάχιστον μια τυπική εποπτεία με κάμερες καταγραφής.

Αλλά ακόμη και έτσι, το πρόστιμο για κίνηση σε ΛΕΑ -στην οποία επιτρέπονται μόνο έκτακτες μετακινήσεις όπως ασθενοφόρων, πυροσβεστικών κ.α.,- είναι μόλις στα 100 ευρώ, μαζί με 9 βαθμούς ποινής και 2 μήνες αφαίρεσης άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας.

Nothing like a warm cup of karma while you sit in traffic… from IdiotsInCars

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ