Ουκρανία: Περιπολικά φυγαδεύουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα (video)

Αγανακτισμένοι οι υπόλοιποι πολίτες με την προνομιακή αντιμετώπιση των εύπορων συνανθρώπων τους, καταγράφουν σε βίντεο τη μεγάλη φυγή των πολυτελών αυτοκινήτων.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση κατάληψης του Κίεβου, γύρω από το οποίο μαίνονται σκληρές μάχες.  

Απελπιστική είναι η κατάσταση και στη Μαριούπολη, όπου εκτυλίσσεται μια ανθρωπιστική καταστροφή. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν πόσιμο νερό, τα τρόφιμα στα καταστήματα αρχίζουν να εξαντλούνται, ενώ δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. 

Εν μέσω του ουκρανικού δράματος, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για τη “μεγαλύτερη προσφυγική κρίση του αιώνα”. 

Οι προσφυγικές ροές οδεύουν κυρίως προς τη γειτονική Πολωνία, τη Μολδαβία, και τη Σλοβακία, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να εγκαταλείπουν τη χώρα με τρένα, λεωφορεία, αλλά και τα πόδια. 

Από την άλλη, υπάρχουν και οι έχοντες και κατέχοντες της Ουκρανίας, που αναζητούν σανίδα σωτηρίας πίσω από το τιμόνι υπερπολυτελών αυτοκίνητων.Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο twitter δείχνει δεκάδες πανάκριβα αυτοκίνητα -μεταξύ άλλων Porsche, Jaguar, Land Rover και BMW – να φυγαδεύονται από την ουκρανική αστυνομία, συνοδεία περιπολικών. 

Εξαγριωμένοι κάποιοι από τους υπόλοιπους οδηγούς, επιχειρούν να απαθανατίσουν τη διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι πιο εύποροι συμπολίτες τους, τραβώντας βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Άνδρας της ουκρανικής αστυνομίας επιχειρεί να αποτρέψει την αποκαλυπτική δράση των υπόλοιπων πολιτών, απωθώντας τους, ενώ δεν διστάζει να τους πετάξει τα κινητά τηλέφωνα.  

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ