Οι τιμές πώλησης του VW ID.4 είναι χαμηλότερες της Tesla

Πριν από μερικές μέρες παρουσιάστηκε το VW ID.4 (εδώ η αναλυτική παρουσίαση) με τους Γερμανούς να το περιγράφουν ως ένα παγκόσμιο μοντέλο. Σε αντίθεση με το ID.3 που στοχεύει στο mainstream ευρωπαϊκό κοινό το ID.4 είναι πολύ σημαντικό για την Volkswagen στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στην αμερικανική και στην κινεζική όπου ο βασικός αντίπαλος είναι το Tesla Model Y. Και μια ένδειξη για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική διάθεση της γερμανικής εταιρίας είναι οι τιμές πώλησης που ανακοινώθηκαν στην Γερμανία με το ID.4 1st να ξεκινά από τις 49.950 ευρώ όταν το Tesla Model Y εκκινεί από τις 58.620 ευρώ.

Η Volkswagen θα περιορίσει την παραγωγή του 1st Edition (με μπαταρία 77 kWh) στις 27.000 μονάδες αλλά με την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή και δίχως τα παιδικά φάουλ της Tesla σε θέματα ποιότητας κατασκευής θα αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Οι τιμές πώλησης του VW ID.4 είναι χαμηλότερες της Tesla

Πέρα από την 1st Edition οι υποψήφιοι αγοραστές στη Γερμανία έχουν να επιλέξουν και την έκδοση Max με την μεγαλύτερη μπαταρία στην τιμή των 59.950 ευρώ περιλαμβάνοντας πλήρη εξοπλισμό με ημιαυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2. Πολύ ενδιαφέρον είναι πως η βασική επερχόμενη έκδοση του ID.4 θα κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ, δίχως την κρατική επιδότηση των έως 9.000 ευρώ που υπάρχει στην Γερμανία.

Η VW ξεκίνησε τον περασμένο μήνα την παραγωγή του ID.4 στο Zwickau της Γερμανίας, όπου κατασκευάζεται και το ID.3. Η παραγωγή του ID.4 θα ξεκινήσει φέτος στα εργοστάσια της VW και στα Anting και Foshan της Κίνας. Η παραγωγή στις ΗΠΑ, στο Chattanooga του Tennessee προβλέπεται να πάρει μπροστά το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ