Ο μύθος του Spa: Τι κάνει την Βελγική πίστα τόσο ξεχωριστή (Video)

Κάθε πραγματικά μεγάλη πίστα αγώνων σ’ αυτόν τον κόσμο έχει πίσω της και έναν δικό της μύθο. Και ο μύθος του Spa αποτελείται από πολλές και σημαντικές ιστορίες που έχουν γίνει εκεί αλλά και από μία σχεδίαση που ήταν πάντα πρόκληση για να ξεχωρίσουν οι μεγάλοι οδηγοί από τους απλά καλούς.

Στo video που ετοίμασε η Porsche βλέπουμε σκηνές από μία “εκπαιδευτική” ημέρα του Porsche Track Experience, όπου ο ειδικός της Porsche Motorpsort, Matteo Cairoli, μιλά με δέος και θαυμασμό για την εμπειρία του με την πίστα.

Όπως λέει είναι μία πολύ απαιτητική πίστα όπου θέλει πολύ γυμνασμένους οδηγούς για να μπορέσουν να αντέξουν τα εξοντωτικά g που αναπτύσσονται στις στροφές αλλά και τις απότομες εναλλαγές του ανάγλυφου.

Και όπως λέει κάθε φορά που περνά την Eau Rouge κρατά την αναπνοή του και μετά την ανηφόρα, στο μικρό “χάσιμο” που μεσολαβεί πριν την ευθεία νιώθει σαν να απογειώνεται. 

Δείτε το πολύ όμορφο video και ανακαλύψτε μαζί με τους “μαθητές” της Porsche την μαγική ικανότητα μίας λωρίδας ασφάλτου να δημιουργεί μύθους και ιστορίες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ