Ο Κηφισός αλλάζει -Αυτά θα είναι τα νέα οχήματα που θα περιπολούν στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Αθήνας

Πιο γρήγορα από ποτέ θα αποκαθίσταται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού, χάρη στη συμβολή τριών ακόμη βαν περιπολίας τα οποία θα ενισχύσουν τον στόλο της Περιφέρειας.

Καθοριστική συμβολή στο να αποκαθίσταται ταχύτερα η κυκλοφορία στον Κηφισό θα έχουν τα 3 νέα βαν οδικής ασφάλειας που θα επιχειρούν στον δρόμο για λογαριασμό της Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, αυτή τη στιγμή στον Κηφισό επιχειρούν δύο βαν τα οποία εποπτεύουν την κυκλοφορία και διαχειρίζονται τυχόν έκτακτα συμβάντα, όπως είναι η απομάκρυνση οχημάτων που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης ή εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

βαν περιπολίας στον Κηφισό

Η Περιφέρεια θέλει να ενισχύσει τον στόλο των βαν περιπολίας που επιχειρούν στον Κηφισό και στο πλαίσιο αυτό προκήρυξε διαγωνισμό, αξίας 79.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για επιπλέον τρία (3) συγκεκριμένου τύπου οχήματα. Τα βαν θα τα διαθέσει και θα τα διαχειρίζεται η εταιρεία με την οποία θα υπογραφεί η σύμβαση.

Σημειώνεται ότι απαραίτητο κριτήριο επιλογής της εταιρείας, είναι η τελευταία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών (2019-2020-2021) να έχει εκτελέσει ή να εκτελεί επιτυχώς σύμβαση ή συμβάσεις όπου περιλαμβάνεται – μεταξύ άλλων: Η περιπολία οχημάτων σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο με παράλληλη συνδρομή σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Η αποσφράγιση των προσφορών (χωρίς ΦΠΑ) θα πραγματοποιηθεί στις 02/03/2023 και ώρα 10:00 π.μ. από την αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο βαν που διαθέτει προσώρας η Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν από τον Μάρτιο του 2021.

βαν περιπολίας στον Κηφισό

Τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Τα βαν λαμβάνουν θέση πριν από τον τόπο του συμβάντος και μέσω της πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων προειδοποιούν τους οδηγούς εγκαίρως για το περιστατικό, ώστε να μειώσουν ταχύτητα και να έχουν επαυξημένη προσοχή.

Εν συνέχεια παρεμβαίνουν για την απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν πρόβλημα, παρέχουν βοήθεια στους οδηγούς και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημερώνουν το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής το οποίο στη συνέχεια ενημερώνει τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.

βαν περιπολίας στον Κηφισό

Ο νέος γερανός που απομακρύνει τα οχήματα σε χρόνο ρεκόρ

Υπενθυμίζεται ότι για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον Κηφισό, από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει μία πλατφόρμα με γερανό που απομακρύνει σε χρόνο… ρεκόρ τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης και όσα οχήματα έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Κηφισός γερανός

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, από την 1η Δεκεμβριου 2022 μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου του 2023, η πλατφόρμα έχει συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά, κατά τα οποία η απομάκρυνση των οχημάτων που εμπόδιζαν την κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε σε λίγα λεπτά σε συνεργασία με την Τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ