Ο δρόμος που περνά πάνω από το πιο εντυπωσιακό φράγμα της Ευρώπης -Σε ποια ταινία πρωταγωνιστεί

Ένα εντυπωσιακό τοξωτό φράγμα φιλοξενεί μία από τις πιο καθηλωτικές σκηνές της ταινίας που έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Στις κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η 10η ταινία του franchise Fast & Furious, Fast X, η οποία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που αρμόζει στους «Μαχητές των Δρόμων».

Το ατελείωτο κυνηγητό υπερπολυτελών οχημάτων, οι εκρήξεις και οι εντυπωσιακές χορογραφίες δίνουν και παίρνουν, κρατώντας αμείωτο των εδνιαφέρων των σινεφίλ.

Καθοριστική συμβολή στο τελευταίο έχουν, βέβαια, και κάποια καθηλωτικής ομορφιάς τοπία που, επίσης, δίνουν ένα ξεχωριστό «χρώμα» στην ταινία.

Aldeadavila

Την τιμητική τους έχουν -μεταξύ άλλων- κάποια μοναδικού κάλλους μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου, με προεξέχον το τσιμεντένιο τοξωτό φράγμα Aldeadávila στον ποταμό Duero, στην Ισπανία κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Το ύψος του υδροηλεκτρικού φράγματος ανέρχεται σε 140 μέτρα, το μήκος του σε 250 μ. ενώ για την κατασκευή του απαιτήθηκαν πάνω από 55 εκατ. ευρώ.

Φράγμα στην Ισπανία

Ο σχεδιασμός του φράγματος ξεκίνησε το 1956 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1963, φέροντας την υπογραφή της εταιρείας Iberdrola Ingeniería y Construcción, ενώ χτίστηκε πάνω σε στιβαρό γρανιτένιο βράχο.

Στην ταινία Fast X, το φράγμα λειτουργεί ως το πεδίο δράσης του Dom Torreto, ο οποίος κάθεται πίσω από το τιμόνι του μυθικού Dodge Charger και δραπετεύει από δύο τεράστια φορτηγά, τα οποία εν τέλει υφίστανται μια σφοδρή σύγκρουση. Οι φλόγες από την έκρηξη… κυνηγούν τον Dom, ο οποίος τις αποφεύγει μαεστρικά, επιστρατεύοντας όλο το οδηγικό του ταλέντο.

Φράγμα στην Ισπανία

Για τη δημιουργία των προαναφερθεισών εντυπωσιακών εικόνων, η παραγωγή χρησιμοποίησε drones, ελικόπτερα και κάμερες υψηλής ταχύτητας.

Η 10η ταινία του franchise Fast & Furious αποτελεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, με τις εισπράξεις της μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες να έχουν ξεπεράσει τα 325 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Fast X δεν είναι η μοναδική ταινία όπου βλέπουμε το φράγμα Aldeadávila. Το τελευταίο πρωταγωνιστεί και στην ταινία «Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» (Terminator: Dark Fate) που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ