Νέο Audi Q6 E-tron Sportback: Πότε έρχεται το σημαντικότερο SUV coupe των Γερμανών

Το Audi Q6 E-tron Sportback αναμένεται να αποτελέσει την πιο δυναμική σχεδιαστικά έκδοση του Q6 E-tron και η παρουσίαση του τοποθετείται μετά από εκείνη του πιο πρακτικού εκ των δύο μοντέλου.

Το Q6 E-tron είναι από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, ένα από εκείνα που θα την οδηγήσουν στο αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της.

 Audi e-tron quattro concept
Audi e-tron quattro concept

Το Q6 E-tron, το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche, αναμένεται να διεκδικήσει την κορυφή από τους αντιπάλους του σε κάθε τομέα της κατηγορίας του και να αποτελέσει παράλληλα το πρώτο από μία ολόκληρη οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων για τους Γερμανούς. Αξιοποιεί τη νέα Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των δύο εταιρειών με την Porsche να βασίζει σε αυτή την ερχόμενη και αμιγώς ηλεκτρική Macan.

Το δεύτερο και σχεδόν εξίσου σημαντικό μοντέλο για την Audi είναι το Q6 E-tron Sportback, η coupe έκδοση του «στάνταρ» μοντέλου που θυσιάζει ένα μικρό μέρος της πρακτικότητας με αισθητικό κέρδος την coupe σχεδίαση της οροφής του αλλά και την βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση.

audi q6 e tron sportback 02

Το παγκόσμιο ντεμπούτο για το Q6 E-tron αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023 και η coupe έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου δεν θα αργήσει λογικά να κάνει την εμφάνιση της. Το Q6 E-tron Sportback έχει ήδη εντοπιστεί να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους έχοντας φυσικά το απαραίτητο βαρύ καμουφλάζ που κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τις λεπτομέρειες της σχεδίασής του. Το καμουφλάζ ωστόσο δεν μπορεί να το κάνει αυτό για ολόκληρο το αυτοκίνητο με τις πρώτες φωτογραφίες να αποκαλύπτουν ότι οι διαφορές στη σχεδίαση της οροφής, από τη μεσαία κολόνα και πίσω, είναι σημαντικές και εύκολα αντιληπτές. Αυτό το στάδιο δοκιμών μας δείχνει πως η έκδοση Sportback θα κάνει λογικά την εμφάνισή της το 2024, ένα περίπου χρόνο μετά το στάνταρ Q6 E-tron.

audi q6 e tron sportback 04

Κατά τα άλλα το Sportback δεν φαίνεται να διαφέρει έναντι του στάνταρ μοντέλου. Διαφορές δεν αναμένεται να έχουμε ούτε στον τομέα των διαστάσεων με το Q6 E-Tron, και στις δύο εκδόσεις του, να τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία (μακρύ μεταξόνιο 2,89 με 3,08 μέτρα), δίπλα στο πιο «συμβατικό» Audi Q5.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με τους δύο κινητήρες και τη μεγάλη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Σύμφωνα όμως και με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί μαζί με το A6 E-tron concept η συνολική απόδοση αναμένεται να βρίσκεται κοντά στους 500 ίππους, για τις κορυφαίες εκδόσεις με την αυτονομία να φτάνει κοντά στα 500 χιλιόμετρα.

audi q6 e tron sportback 03

Τέλος, δεν αποκλείεται η διαθέσιμη γκάμα να ολοκληρώνεται από μία ακόμη ισχυρότερη έκδοση που θα φέρει τα διακριτικά «RS» με απόδοση πάνω από 500 ίππους και μεγαλύτερη έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά.

Δείτε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ