Νέα προειδοποίηση: Για ποιο λόγο οι ιδιοκτήτες των Hyundai πρέπει να παρκάρουν μακριά από κτήρια

Οι Hyundai και Kia προτρέπουν πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες μοντέλων τους να αποφεύγουν τη στάθμευση κοντά σε κτήρια, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθεί φωτιά.

Αυστηρή σύσταση με αποδέκτες πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, εξέδωσαν οι Hyundai και Kia, λόγω κάποιας δυσλειτουργίας στα συστήματα ορισμένων μοντέλων τους η οποία μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή (δείτε εδώ) της η Αρχή Οδικής Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA), οι Hyundai Motor Αμερικής και Kia Αμερικής εξέδωσαν ανακλήσεις για 571.467 οχήματα, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους μακριά από σπίτια και άλλα κτήρια, μέχρι να επιδιορθωθεί ένα πρόβλημα.

Τα αυτοκίνητα που αντιμετωπίζουν τη δυσλειτουργία η οποία μπορεί να προκαλέσει φωτιά είναι τα Hyundai Santa Cruz με έτη κατασκευής 2022-2023, Santa Fe (2019-2023), Santa Fe Hybrid (2021-2023), Santa Fe Plug-in Hybrid (2022-2023) και Kia Carnival (2022-2023).

Ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς αφορά του σύστημα κοτσαδόρου των παραπάνων μοντέλων που είναι εγκατεστημένο είτε εκ κατασκευής, είτε τοποθετήθηκε μετά την αγορά του οχήματος μέσω μίας επίσημης αντιπροσωπείας των δύο εταιρειών του ομίλου Hyundai.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόβλημα αφορά στο καλώδιο πλεξούδας κωτσαδόρου που βρίσκεται σε πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος PCB. Η συσσώρευση νερού στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, ακόμα και αν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος.

Σύμφωνα με το Reuters, στη Hyundai έχουν αναφερθεί συνολικά έξι περιστατικά που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά σε μόνο σε μία περίπτωση εκδηλώθηκε φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Hyundai και Kia συστήνουν στους ιδιοκτήτες μοντέλων τους να μην παρκάρουν κοντά σε σπίτια. Τον Φεβρουάριο του 2022 διαπιστώθηκε ότι μια αστοχία στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του ABS μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και πιθανώς φωτιά στον κινητήρα. –Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: ΝΗTSA, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ