Μπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα -Οι ιδιοκτήτες τους τα βρήκαν «γυμνά»

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της κλοπής πολύτιμων εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τι ζητούν οι κάτοικοι.

Με τον φόβο ότι ένα πρωί θα ξυπνήσουν και θα δουν το αυτοκίνητό τους να έχει κάνει «φτερά» είναι αναγκασμένοι να ζήσουν οι κάτοικοι των περισσότερων αστικών κέντρων της Ευρώπης, μετά την έξαρση των περιστατικών κλοπών που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες.

Όπως φαίνεται και από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν καταγραφεί επί ελληνικού εδάφους, οι συμμορίες «χτυπούν» ακόμα και υπό το φως του ήλιου, καταφέρνοντας να περνούν κάτω από τη μύτη των αστυνομικών αρχών.

κλοπή εξαρτημάτων από αυτοκίνητα

Σε πολλές περιπτώσεις οι σπείρες δεν προβαίνουν στην κλοπή του οχήματος, αλλά δρουν «χειρουργικά», αφαιρώντας τα εύκολα αποσπώμενα εξαρτήματα του, τα οποία στη συνέχεια γνωρίζουν ότι θα τα «μοσχοπουλήσουν» στη «μαύρη αγορά» για ανταλλακτικά.

Μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου τα ΙΧ έχουν πέσει θύματα λεηλασίας από τις αδίστακτες σπείρες είναι το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, με πυρήνα δράσης των κακοποιών τη γειτονιά Jewellery Quarter.

κλοπή εξαρτημάτων από αυτοκίνητα

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Sun, οι τελευταίοι εστιάζουν σε συγκεκριμένα εξαρτήματα όπως είναι το καπό, οι προφυλακτήρες και οι κεντρικοί προβολείς, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό των ΙΧ, σπάζοντας τα παράθυρά τους.

Με τα περιστατικά επιθέσεων εις βάρος ΙΧ να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι κάτοικοι της γειτονιάς Jewellery Quarter έχουν τρομοκρατηθεί, μιας και δεν γνωρίζουν αν θα αποτελέσουν το επόμενο θύμα των κακοποιών.

κλοπή εξαρτημάτων από αυτοκίνητα

Όπως προσθέτει η Sun, οι κάτοικοι έχουν κάνει έκκληση στις αστυνομικές αρχές για την αυστηροποίηση της περιφρούρησης της περιοχής.

«Αυτό (σ.σ. οι κλοπές) πρέπει να σταματήσει ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να συνεχίσουν τις ζωές τους. Με το κόστος ζωής να αυξάνεται διαρκώς, το τελευταίο που χρειάζεται κανείς είναι να δαπανήσει μεγάλα ποσά για την επισκευή του οχήματός του».

Τέλος, πέρα από την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, οι κάτοικοι ζητούν να βελτιωθεί ο οδοφωτισμός, να τους παρασχεθούν πιο ασφαλείς θέσεις στάθμευσης, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης CCTV.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ