Η Morant Cars από την Ελβετία στοχεύει σε ένα hypercar μέχρι το 2023

Χάρη στην ηλεκτροκίνηση μια ακόμη εταιρία θέλει να κατασκευάσει ένα ακόμη hypercar ζηλεύοντας την πορεία της Rimac.

Δεν είναι το πρώτο και σίγουρα μήτε το τελευταίο hypercar που ακούμε να έρχεται από μια χώρα δίχως προηγούμενο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μέχρι να δούμε και το δικό μας… Chaos η Morand Cars από την Ελβετία έδωσε τα πρώτα ψηφιακά σχέδια για ένα hypercar που με το καλό θα είναι έτοιμο το 2023.

Η ελβετική εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει δύο εκδοχές. Μια υβριδική με ένα ατμοσφαιρικό V10 5.2 που θα αποδίδει 700 ίππους και προφανώς θα είναι της Audi. Θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε μπροστινό τροχό) με την συνδυασμένη ισχύ να εκτοξεύεται στα 1.100 άλογα. Η εταιρία κάνει λόγο για τεχνολογία υπερπυκνωτή 4,5 kWh που θα προσφέρει αυτονομία για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Morand Hypercar 2

Σχετικά με την ηλεκτρική έκδοση θα υπάρχουν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) με ισχύ που θα πλησιάζει τα 2.000 άλογα. Μία μπαταρία 70 kWh βάρους 400 κιλών θα τα τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ στόχος είναι μία νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται στην Formula E, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 180 Wh/kg.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα (αν υλοποιηθούν). Όπως και το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα με το αμάξωμα να αποτελείται από ένα νέο συνθετικό υλικό που οι Ελβετοί αποκαλούν Amplitex. Αν όλα πάνε καλά θα κατασκευαστούν συνολικά 73 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ