Λατίφι: «Δεν είχα πρόθεση να επηρεάσω την έκβαση του αγώνα»

Το ατύχημα του Νικολάς Λατίφι επηρέασε την έκβαση του αγώνα, με τον ίδιο να απολογείται για όσα συνέβησαν στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι.

Η αποσταθεροποίηση στο μονοθέσιο του Νικολάς Λατίφι και η επαφή με τις μπαριέρες ήταν αρκετό για τους αγωνοδίκες, προκειμένου να διατάξουν την είσοδο του Αυτοκινήτου ασφαλείας αλλάζοντας τα δεδομένα στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι και κατ’ επέκταση την έκβαση του πρωταθλήματος.

Η εγκατάλειψη του Καναδού πιλότου της Williams και η είσοδος του Safety Car έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να πλησιάσει τον Λιούις Χάμιλτον και να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Ο Ολλανδός κατάφερε να πάρει την νίκη, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, γεγονός που μπήκε στο «μικροσκόπιο» από τους αναλυτές του αγώνα.

Μία ημέρα μετά τον επεισοδιακό τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Λατίφι θέλησε να απολογηθεί για το λάθος του και να τονίσει ότι δεν είχε επίγνωση τι γινόταν στην κούρσα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν το έκανε με πρόθεση.
Αναλυτικότερα, ανέφερε:

«Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ επειδή επηρέασα και δημιούργησα μια ευκαιρία. Έκανα ένα λάθος. Αυτή η γωνία ήταν λίγο περίεργη για μένα όλο το διήμερο, οπότε με βρώμικα ελαστικά και βρώμικο αέρα, έκανα ένα λάθος. Δεν είχα επίγνωση τι γίνεται στην κούρσα μέχρι εκείνη την στιγμή. Προφανώς δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να επηρεάσω ακούσια όλο αυτό, αλλά έκανα ένα λάθος και κατέστρεψα τον δικό μου αγώνα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ