Κόλπα για πιο δροσερό αυτοκίνητο στον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό

Τέσσερις ιδέες για δροσερό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του καύσωνα, ακόμα και χωρίς κλιματιστικό.

Εν μέσω καύσωνα, είναι δύσκολο να διατηρήσει κανείς το αυτοκίνητό του δροσερό, ιδιαίτερα εάν δεν υπάρχει η επιλογή του κλιματισμού.

Όλοι ξέρουμε τις βασικές συμβουλές, όπως το να ανοίγουμε τα παράθυρα ή να παρκάρουμε στη σκιά, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί πιο ευφάνταστοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να γίνει υποφερτή η οδήγηση φέτος το καλοκαίρι.

1. Το κόλπο για να δροσιστεί το αυτοκίνητο που είχατε παρκάρει στον ήλιο

Αν το αυτοκίνητό σας έχει παραμείνει παρκαρισμένο στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ζεστός αέρας που έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό του θα έχεις ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να είναι ακόμα υψηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος.

Ένας απλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να ανοίξετε το παράθυρο του συνοδηγού περίπου 5 εκατοστά και στη συνέχεια να ανοιγοκλείσετε επανειλημμένα και γρήγορα το παράθυρο που βρίσκεται στην πλευρά του οδηγού. Με αυτό τον τρόπο, ο παγιδευμένος αέρας θα φύγει από το αυτοκίνητο και έτσι η θερμοκρασία θα πέσει.

2. Μονωτικό κάλυμμα

Εάν θέλετε να προστατεύσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας από τις βλαβερές ακτίνες και την θερμότητα του ηλίου, μια καλή λύση είναι η χρήση μονωτικού καλύμματος/κουκούλας, ειδικά για όσους δεν έχουν την επιλογή της σκιάς.

3. Πετσέτα δροσιάς

Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί το καλοκαίρι, είναι να προμηθευτείτε μια πετσέτα δροσιάς. Οι περισσότερες που θα βρείτε στο εμπόριο δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ σε κόστος και μπορούν να σας κρατήσουν δροσερούς για αρκετή ώρα.

4. Φορητοί ανεμιστήρες – κλιματιστικά

Εάν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, υπάρχουν ορισμένα gadgets που θα σας βοηθήσουν να δροσιστείτε καθώς οδηγείτε.

Στην αγορά υπάρχουν φορητοί ανεμιστήρες, που λειτουργούν τροφοδοτούμενοι από την ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρειάζονται μπαταρία ή κάποιο άλλο καύσιμο. Οι ηλιακοί αυτοί ανεμιστήρες είναι μικροί σε μέγεθος, οικονομικοί (από 5 μέχρι 30 ευρώ περίπου) και σχεδιασμένοι να αποβάλλουν την θερμότητα από το αυτοκίνητο.

Μια άλλη, πιο αποτελεσματική αλλά και περισσότερο ακριβή ιδέα, είναι τα φορητά κλιματιστικά αυτοκινήτου, που μπορείτε να συνδέσετε στο όχημά σας μέσω USB.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ