Κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.700 ευρώ ξεπερνά σε πωλήσεις την Tesla

Το Hong Guang Mini EV κοστίζει μόνο 3.700 ευρώ αλλά έχει όλα όσα ζητάει κανείς από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση υπόσχεται να φέρει η κινεζική εταιρεία Wuling, με το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hong Guang Mini EV.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά και έχει η τελική ταχύτητα του βασικού μοντέλου θα αγγίζει τα 100  χιλιόμετρα την ώρα, ενώ θα έχει χωρητικότητα τεσσάρων ατόμων.

Το Hong Guang Mini EV, καθώς και η αναβαθμισμένη εκδοχή του, η οποία θα κοστίζει λίγο παραπάνω από 4.000 ευρώ και θα διαθέτει κλιματισμό, προωθούνται ως «εργαλείο μετακίνησης για τους απλούς πολίτες».

Σύμφωνα με το BBC, το εν λόγω όχημα ανταγωνίζεται σκληρά τον κολοσσό της ηλεκτροκίνησης, Tesla, καταγράφοντας σχεδόν τις διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της Tesla, στην Κίνα.

Αν και υστερεί όσον αφορά την μπαταρία και την απόδοση, το χαμηλό κόστος και η ευκολία που παρέχει, το έχουν ανακηρύξει ως ένα από τα best sellers στην κατηγορία του.

«Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί την μείωση της μόλυνσης ζήτημα υψίστης σημασίας και σκοπός της είναι η Κίνα να αποκτήσει το παγκόσμιο προβάδισμα στην καθιέρωση των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Shaun Rein, διευθύνων σύμβουλος του China Market Research Group.

Δείτε το αυτοκίνητο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ