Κεραυνός χτυπάει αυτοκίνητο μπροστά στις κάμερες -Δείτε τι συμβαίνει

Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν κεραυνός χτύπησε ένα υπεράνω κάθε υποψίας Toyota Prius.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, η πιθανότητα να μας χτυπήσει κεραυνός είναι εξαιρετικά μικρές. Βέβαια όταν… κυνηγάς -στην κυριολεξία- την τύχη σου, τότε αυτομάτως ο κίνδυνος να… κεραυνοβοληθείς αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά.

Αυτό ακριβώς συνέβη στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, όπου η κοινότητα των κυνηγών τυφώνων είναι αρκετά μεγάλη και οι στιγμές που τα φαινόμενα της Φύσης καταφέρνουν να εκπλήξουν, μάλλον δυσάρεστα, τους επίδοξους… γητευτές τους.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί ένα υπεράνω κάθε υποψίας Toyota Prius, το οποίο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και το πλήρωσε ακριβά.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο video που ακολουθεί το υβριδικό Toyota χτυπήθηκε από κεραυνό με το σπάνιο, ομολογουμένως, περιστατικό να καταγράφεται από τις κάμερες.

Ο κεραυνός «προσγειώθηκε» στην εξωτερική κεραία του Prius, προκαλώντας την ακινητοποίηση του οχήματος. Στη συνέχεια, το υβριδικό Toyota απομακρύνθηκε από το σημείο και οδηγήθηκε για έλεγχο όπου και διαγνώστηκε ότι ο κεραυνός προκάλεσε την καταστροφή τριών ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου.

Ευτυχώς για όλους κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία που θέλει το εσωτερικό ενός οχήματος να μην επηρεάζεται ακόμα και στην περίπτωση που ένας κεραυνός χτυπήσει το μεταλλικό περίβλημά του.

Η πιο ασφαλής πρακτική, πάντως, είναι να αποφεύγουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ στην περίπτωση που τα συναντήσουμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά το σημείο στο οποίο θα ακινητοποιήσουμε το αυτοκίνητο, όχι μόνον για να αποφύγουμε τη φθορά από τα ίδια τα στοιχεία της Φύσης αλλά και ένα ενδεχόμενο σύγκρουσης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Δείτε τη στιγμή που ο κεραυνός χτυπάει το Toyota Prius στο 01:20 του video:

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ