Καύσωνας: Υπάρχει περίπτωση ανάφλεξης του αντισηπτικού στο αυτοκίνητο;

Η πυροσβεστική στις ΗΠΑ εξέδωσε σχετική οδηγία πως υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης του αντισηπτικού μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Πιθανότατα όχι, αλλά καλού-κακού το σοφότερο θα ήταν στην περίοδο του καύσωνα να μην αφήνετε πάνω στα καθίσματα ή σε κάποια θήκη εκτιθέμενο στον ήλιο το μπουκαλάκι με το αντισηπτικό. Ειδικότερα αν είναι μεγάλης χωρητικότητας καλό θα ήταν να το βάζετε στο ντουλαπάκι ή ακόμη καλύτερα να το παίρνετε μαζί σας κατά την αποβίβαση.

Παρακάτω θα δείτε ένα σχετικό βίντεο και την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Oconomowoc στο Wisconsin των Η.Π.Α. Με λίγα λόγια η σύσταση λέει πως οι επιβάτες δεν πρέπει να αφήνουν τα μπουκαλάκια με τα αντισηπτικά επειδή το υγρό που περιέχουν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Ρωτήσαμε έμπειρο στέλεχος της ελληνικής υπηρεσίες πυρόσβεσης και μας είπε πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε ένα αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά ακόμη και έτσι το πιο πιθανό θα ήταν απλά το υγρό να πεταχτεί από το μπουκαλάκι δίχως μεγάλο κίνδυνο ανάφλεξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ