Η καινούργια Mercedes G-Class “4×16” θα είναι ακόμα πιο θηριώδης

Μετά την εξάτροχη εκδοχή της προηγούμενης G-Class η πιο εντυπωσιακή της έκδοση ήταν η 4×42. Που έκανε το κλασικό τζιπ της Mercedes να δείχνει ακόμα πιο σκληροτράχηλη. Πραγματικό off road εργαλείο δηλαδή χωρίς όμως από την άλλη να έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο την πολυτελή της διάσταση.

Η γερμανική εταιρεία φυσικά και ετοιμάζει μια αντίστοιχη έκδοση και για την καινούργια G-Class, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες της με έντονο καμουφλάζ. Με αυτές σα βάση οι ειδικοί της kolesa.ru δημιούργησαν τις πολύ επιτυχημένες εικόνες που βλέπετε.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι και στη νέα 4×42 θα υιοθετηθεί η ίδια λογική των επεκτάσεων στα φτερά. Οι οποίες αφενός θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο εντυπωσιακού συνόλου σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή και αφετέρου θα επιτρέπουν τη χρήση ακόμα μεγαλύτερων τροχών, μάλλον 22 ή 23 ιντσών, με λάστιχα ειδικά για χρήση off road.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της ειδικής αυτής έκδοσης της G-Class θα περιλαμβάνονται οι πρόσθετοι LED προβολείς στην οροφή, τα επιπλέον προστατευτικά στους προφυλακτήρες, μια καινούργια βάση για τη ρεζέρβα που και εδώ θα κρέμεται εξωτερικά στην πέμπτη πόρτα.

Το βασικό στοιχείο αναγνώρισής της θα είναι όμως η αυξημένη απόστασή της από το έδαφος. Η 4×42 θα βασίζεται στην G 500, οπότε ο κινητήρας της θα είναι σίγουρα ο V8 των 4,0 lt με τα διπλά turbo. Το ερώτημα είναι αν θα είναι στη κανονική εκδοχή του ή σε αυτήν της AMG.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ