Ηλεκτρική Rolls-Royce ως το 2030

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Rolls-Royce πρόκειται να εξελίξει και να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της πριν το 2030, όπως δήλωσε ο κ. Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας. Όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης «η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce θα παρουσιαστεί εντός της δεκαετίας. Επικεντρωνόμαστε σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο και όχι σε κάποιο Plug-in Hybrid. Οι πελάτες μας εκτιμούν την ηλεκτρική ενέργεια η οποία ταιριάζει απόλυτα με τις αξίες της εταιρείας μας. Είναι αθόρυβη και με μεγάλη ροπή και αυτός είναι ο λόγος που θα περάσουμε απευθείας από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτροκινητήρες».

rolls royce 102ex i 77761 388857 type15016

rolls royce 102ex ii 77761 388858 type15016

Θυμίζουμε ότι πριν από εννέα χρόνια, όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει η παρούσα «πλημμυρίδα» της ηλεκτροκίνησης, η Rolls-Royce είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο 102EX (φωτογραφίες, επάνω), το οποίο βασιζόταν στην προηγούμενη γενιά της Phantom. Αυτό ήταν περισσότερο μια τεχνολογική άσκηση παρά μια εν δυνάμει δημιουργία. Πλέον, η εταιρεία εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο βασίζεται στο ίδιο πάτωμα που χρησιμοποιεί για τα νέα μοντέλα της. Αυτό θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Dawn Convertible ή τη Wraith, ωστόσο δεν υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο μοντέλο από τους πελάτες της εταιρείας, προς το παρόν.

rolls royce ii 77761 388856 type15016

Όμως, στη βρετανική εταιρεία προετοιμάζονται για την περίπτωση που η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος γίνει πιο αυστηρή ή εάν οι τοπικές αρχές των πόλεων απαγορεύσουν την κίνηση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συγκεκριμένες περιοχές. Πάντως, ο κ. Müller-Ötvös τόνισε ότι ο V12 κινητήρας της εταιρείας θα εξακολουθήσει να τοποθετείται στα μοντέλα της ως το τέλος της δεκαετίας. Επίσης, προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να φορτίζουν οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου πέραν του κλασικού, δηλαδή με τον φορτιστή καλωδίου. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στον υπερπολυτελή χαρακτήρα μιας Rolls-Royce (και στην εικόνα του ιδιοκτήτη της, φυσικά). Πληροφορίες θέλουν να σκέφτονται την εξέλιξη ενός συστήματος το οποίο θα φορτίζει τις μπαταρίες μέσω ρομποτικού βραχίονα, καθώς η επαγωγική φόρτιση δεν κρίθηκε αποδοτική και ασφαλής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ