Ηλεκτρική έκδοση για την Mercedes G-Class;

g class electric

Τις φήμες για την παραγωγή μιας ηλεκτρικής G-Class εντείνουν κάποια έγγραφα που διέρρευσαν με τις ονομασίες μοντέλων EQG 580 και ΕQG 560.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο CEO της εταιρίας, Ola Kallenius, είχε δηλώσει ότι μία ηλεκτρική G-Class είναι μάλλον αναπόφευκτη. Ωστόσο, δεν είχε προσδιορίσει πότε θα μπορούσε να είναι έτοιμη για παραγωγή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξακολουθήσουν να υφίστανται και οι συμβατικές εκδόσεις.

Όπως και να έχει ακόμη και μια ηλεκτρική G-Class θα έχει την off-road αρετή των συμβατικών προσφέροντας κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, όπως μας έχει δείξει και η πρωτότυπη EQC 4×4². Το πιο πιθανό είναι την βάση να αποτελέσει μια υβριδική εκδοχή του πλαισίου EVA στο οποίο βασίζεται η σειρά EQ.

Πιθανότατα η EQS 580 να έχει μια διάταξη από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον κάθε άξονα) ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η συγκεκριμένη έκδοση θα αποδίδει 520 άλογα και 828 Nm ροπής, όπως συμβαίνει και με την αντίστοιχη EQS. Από την τελευταία θα προέρχεται το σύστημα πρόωσης και οι μπαταρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ