Η απάντηση της Citroen: Οι Γάλλοι ετοιμάζουν τον αντίπαλο του νέου Volkswagen

Μια νέα ηλεκτρική πρόταση, η οποία πρόκειται να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της προσιτής, έχει στα σκαριά η Citroen, ακολουθώντας το παράδειγμα ενός εκ των βασικών ανταγωνιστών της.

Στην αρένα των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να μπει η Citroen, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση μιας τεχνολογίας η οποία ακόμα και σήμερα αφορά λίγους και καλούς.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη του Volkswagen ID.2 All, ενός ηλεκτροκίνητου πεντάθυρου hatchback το οποίο θα κοστίζει 25.000 ευρώ, πληροφορίες θέλουν τη Citroen να ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο έχοντας ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ενός ηλεκτροκίνητου τετράτροχου με παρόμοια… οικονομοτεχνικά χαρακτηριστικά.

Citroen Electric

Επί της ουσίας η Citroen ετοιμάζει μια νέα οικογένεια μοντέλων, η οποία θα δανείζεται κάποια από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Oli Concept.

Βασικός στόχος αυτής της νέας προσπάθειας των Γάλλων είναι να διατηρηθεί χαμηλά ο πήχης σε ό,τι αφορά τον κόστος των προτάσεων αυτών, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της δημιουργίας ενός πραγματικά προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Citroen Electric

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Citroen να διατηρήσουν τη δοκιμασμένη συνταγή που θέλει την πλατφόρμα των μέχρι σήμερα γνωστών Peugeot e-208 και e-2008 να συνδυάζεται με έναν κινητήρα περίπου 130 ίππων και τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των 54 kWh.

Στην προσπάθεια περιορισμού του κόστους, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή κατάργησης του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στα πρότυπα του Ami, καθώς τον συγκεκριμένο ρόλο μπορεί να υπηρετήσει και ένα smartphone.

Citroen Electric

Προφανώς η Volkswagen και η Citroen δεν θα είναι οι μοναδικές αυτοκινητοβιομηχανίες που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να χαμηλώσει τον πήχη στην γκάμα της με έναν συμπαγών διαστάσεων hatchback, αναγκάζοντας και τους υπόλοιπους «παίκτες» της αγορά να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Μένει να αποδειχθεί ποιος θα είναι εκείνος που θα πάρει το προβάδισμα, λανσάροντας πρώτος μια αυθεντικά προσιτή ηλεκτρική πρόταση και κερδίζοντας την καρδιά εκείνων που αναζητούν τον τρόπο ώστε να υιοθετήσουν έναν αποδοτικότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ