Η Hertz κήρυξε πτώχευση λόγω κορωνοϊού

Την υπαγωγή της στο άρθρο 11 που σημαίνει και την επίσημη πτώχευσή της ανακοίνωσε η Hertz σε Αμερική και Καναδά.

Η εταιρία επισήμανε ότι έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία του κορωναϊού, και έτσι υποχρεώνεται να μπει σε καθεστώς χρεοκοπίας. 

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Hertz υποστήριξε ότι πήρε όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια εργαζομένων και πελατών, ωστόσο παραμένει η αβεβαιότητα στην αγορά αλλά και δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορίζοντας για το πότε θα επανέλθει μία κανονική λειτουργία της κατάστασης.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί αν η κίνηση αυτή αφορά και τα παρακλάδια της εταιρίας σε Ευρώπη και άλλες ηπείρους. Πάντως από τις 21 Απριλίου η Hertz είχε απολύσει 10.000 εργαζόμενους στην Βόρεια Αμερική, που αντιστοιχούν στο 26,3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. 

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί, έστω και με περιορισμένο έργο, μέχρι να ξεκαθαριστεί το χρέος της.

Η Hertz ξεκίνησε να λειτουργεί πιρν έναν αιώνα στο Σικάγο χρησιμοποιώντας μερικά Model T, όμως τα τελευταία χρόνια είχε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, καθώς οι νέες μορφές μετακίνησης και το car sharing έχει μειώσει σημαντικά την ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Κάτι που σημαίνει ότι από την συγκεκριμένη κρίση δεν επηρεάζεται μόνο η Hertz αλλά και ολόκληρος ο κλάδος μαζί με όλους τους άλλους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο δεν θα βάλει υποψηφιότητα για...

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν θα είναι υποψήφιος για τη...

Το αντίο του Μιλουτίνοφ: «Αγαπημένη ομάδα ο Ολυμπιακός-Δεν είναι...

Πέντε χρόνια είναι μια ολόκληρη μπασκετική ζωή. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανήκει από σήμερα και τυπικά στην ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό, τον Πειραιά,...