H Citroen στη Retromobile 2023

Με το Oli, το τελευταίο πρωτότυπο της Citroen που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, η γαλλική εταιρεία σκιαγραφεί τον οδικό χάρτη της Μάρκας για αισιόδοξη και προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους.

Για τη Retromobile του 2023 (στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles), που θα διαρκέσει από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η Citroen προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της για να απολαύσουν από κοντά τα μοντέλα που οδηγούνται από την τόλμη, την προηγμένη τεχνολογία και την άνεση.

citroen

Σε μια εποχή που η οικολογική ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν βασικό μέλημα, το oli αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αξιόπιστη και αισιόδοξη λύση για τις μελλοντικές απαιτήσεις κινητικότητας. Είναι γεμάτο από έξυπνες και ρεαλιστικές στην υλοποίησή τους ιδέες, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το έξυπνο και τολμηρό μοντέλο που μπορεί να κάνει έως και 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, με μπαταρία μόλις 40 kWh.

Για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από το τέλος της πρώτης διάσχισης αυτοκινήτου της Σαχάρας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 Δεκεμβρίου 1922 και 7 Ιανουαρίου 1923, το Autochenille B2 της Citroen, ένα αντίγραφο του “Scarabée d’or” θα είναι το μοντέλο που μπορεί να δει κανείς ως “εκπρόσωπο” της εποχής πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 50.000 εργατοώρες για να παραχθεί το υπέροχο αντίγραφο του “Χρυσού Σκαραβαίου”.

citroen 2cv

Κατασκευασμένο στη Γαλατία, με έμπνευση από το θρυλικό 2CV

Το αμάξωμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από
στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με
πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες
ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën.
Εξελίχθηκε από τη Citroen
για τις ανάγκες της ταινίας “Asterix
& Obelix: Στο δρόμο
για την Κίνα”, σε σκηνοθεσία του Guillaume Canet. 

Όλα τα παραπάνω, μαζί με μια σειρά από σημαντικά μοντέλα της
Citroen από τη μακρά
και ένδοξη ιστορία της, θα δώσουν το παρόν στη Rétromobile 2023. Στην έκθεση θα υπάρχει επίσης ένα κατάστημα με τα
προϊόντα από την Citroen Lifestyle e-boutique.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ