Γερμανία: Κάθε σπίτι και ένα EV!

Η Γερμανία στοχεύει να έχει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το 2030 στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα, από τον προηγούμενο στόχο των 14 εκατομμυρίων, μετά και τη συμφωνία συνασπισμού της επερχόμενης κυβέρνησης.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), που σχεδιάζουν να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, σχεδιάζουν επίσης να αυξήσουν τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές κατά 25% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, έδειξε η συμφωνία.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόνο οχήματα με ουδέτερα εκπομπές CO2 θα ταξινομηθούν στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη το 2035, όπως τονίζεται.

Όσον αφορά την υποδομή φόρτισης, η έλλειψη της οποίας θεωρείται ένα από τα κύρια εμπόδια για την ευρύτερη απορρόφηση ηλεκτρικών οχημάτων, ο συνασπισμός θα διατηρήσει τον τρέχοντα στόχο της Γερμανίας για 1 εκατομμύριο θέσεις φόρτισης έως το 2030 – από περίπου 49.000 διαθέσιμες σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ