Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, ξεκίνησαν να μεταφέρονται από το νότιο λιμάνι της Σανγκάης την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με πρώτο προορισμό το λιμάνι της πόλης Ντερίντζε που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι προς το παρόν είναι άγνωστο αν τα κινέζικης κατασκευής αυτοκίνητα θα παραμείνουν στην χώρα για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά, η οποία αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα αναφορικά με την ζήτηση, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές.

ro ro ploia metaforon

Ωστόσο σύμφωνα και με την ανάρτηση στο twitter του κινέζικου προξενείου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, επόμενος προορισμός για το φορτίο του οχηματαγωγού πλοίου -ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτού- είναι το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Αναμφίβολα η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καινούργιων αυτοκινήτων στον κόσμο, θέλει να δώσει λύσεις στο γνωστό πρόβλημα με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που έχει επηρεάσει αρνητικά και τις πωλήσεις στης αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εν λόγω φορτίο φαίνεται να αποτελεί ένα μέρος αυτής της λύσης που θέλουν να πετύχουν οι Κινέζοι αφού σύμφωνα και με την σχετική ανάρτηση αυτό είναι το πρώτο «εξατομικευμένο» δρομολίο που πραγματοποιεί η COSCO.

Η μάρκα και ο τύπος των σχεδόν 4.000 αυτοκινήτων που μεταφέρει το πλοίο παραμένει άγνωστος, ωστόσο ένα μέρος αυτών φαίνεται να ανήκει στην κινέζικη Chery.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ