Ετοιμάζεται για απόβαση στην Ευρώπη το αυτοκίνητο των 9.000 ευρώ (video)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της BYD θα λανσαριστεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις.

Το νέο ηλεκτρικό Seagull της BYD είναι ένα 5θυρο και 4θέσιο αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζεται για λανσάρισμα σε περίπου ένα μήνα και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί τις πρώτες του «βόλτες» χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

BYD Seagull 7

Το BYD Seagull έχει δημιουργήσει αρκετό ντόρο γύρω από την έλευσή του, καθώς πέρα από τα ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα προσφέρεται και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από το αναμενόμενο. Το Seagull έχει μήκος 3,78 μέτρα, πλάτος 1,72 μέτρα και ύψος 1,54 μέτρα, και το βάρος του, ανάλογα με την έκδοση μπαταρίας, κυμαίνεται γύρω από 1.200 κιλά.

BYD Seagull 4

Ο επίσημος τιμοκατάλογος του νέου μοντέλου δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με τις διαρροές η τιμή εκκίνησής του θα είναι τα 9.000 ευρώ για την έκδοση με την αυτονομία των 265 χλμ. και θα φτάνει τα 13.000 ευρώ για αυτήν με τα 408 χλμ. αυτονομίας.

Το νέο Seagull είναι το μικρότερο όχημα της σειράς μοντέλων Ocean της BYD, μαζί με τα Seal και Dolphin. Και τα τρία μοντέλα ενστερνίζονται την ίδια σχεδιαστική γλώσσα «Marine Aesthetics», ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Seagull βασίζεται στην καινούρια ηλεκτρική e-platform 3.0.

BYD Seagull 5

Το νέο μοντέλο ονομάζεται στα Μέσα Ενημέρωσης Seagull, αλλά δεν είναι το επίσημο που θα του δώσει η BYD. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, υπάρχουν δύο υποψήφια ονόματα για το νέο ηλεκτρικό πόλης, τα Dolphin Q και Dolphin Mini.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου Seagull αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 75 ίππων και μία μπαταρία ιόντων νατρίου στην βασική του έκδοση για αυτονομία 265 χλμ. Θα υπάρχει και έκδοση με διαφορετικής τεχνολογίας μπαταρία, τύπου LFP, που θα προσφέρει αυτονομία 408 χλμ.

BYD Seagull 3

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα λανσαριστεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της BYD. Υπενθυμίζουμε ότι η BYD εκπροσωπείται ήδη και στην Ελλάδα, συνεπώς δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το Seagull και στη χώρα μας – αν το επιτρέψει, φυσικά, η γραμμή παραγωγής της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ