Η Εθνική Οδός στην οποία κανείς δεν τολμά να ταξιδέψει -Πού βρίσκεται, γιατί είναι η πιο τρομακτική;

Μολονότι διαθέτει τέσσερις λωρίδες και ατελείωτες ευθείες, ο αυτοκινητόδρομος του θανάτου αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές του πλανήτη, την οποία κανείς δεν τολμά να διανύσει.

Μία θέση ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη διεκδικεί ο αυτοκινητόδρομος 101 στο μακρινό Μεξικό. Σε αντίθεση με άλλες εφιαλτικές διαδρομές, ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος -γνωστός κι ως ο highway of death– δεν τρομάζει εξαιτίας της χάραξής του ή της κακής ποιότητας του οδοστρώματός του αλλά γιατί αποτελεί πεδίο δράσης των καρτέλ ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή.

Ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει μήκος 492 χιλιομέτρων και παρά το γεγονός ότι ξεκινά από τα σύνορα του Μεξικού με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συνδέει σημαντικές πόλεις της χώρας, κανείς δεν τολμά να ταξιδέψει σε αυτόν.

Αυτοκινητόδρομος του θανάτου

Με πλάτος που σε ορισμένα σημεία φτάνει ακόμα και τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, ο αυτοκινητόδρομος 101 αποτελεί ένα πραγματικό άβατο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Όχι τυχαία, καθώς κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου έχουν διαπραχθεί φρικτά εγκλήματα και έχουν ανακαλυφθεί ακόμα και μαζικοί τάφοι. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα των καρτέλ ναρκωτικών χάνοντας τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες.

Αυτοκινητόδρομος του θανάτου

Συχνά στο παρελθόν ήταν τα περιστατικά απαγωγών όπως άλλωστε και οι κλοπές οχημάτων, ενώ ακόμα και όσοι ταξίδευαν με λεωφορεία κινδύνευαν να πέσουν στα χέρια εγκληματιών.

Πριν εξελιχθεί σε άνδρο των καρτέλ, ο αυτοκινητόδρομος 101 αποτελούσε μια πολυσύχναστη οδική αρτηρία, και ο πιο σύντομος δρόμος για εκείνους που ήθελαν να ταξιδέψουν από και προς το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αυτοκινητόδρομος του θανάτου

Πλέον, οι ΗΠΑ συστήνουν να αποφεύγεται ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος κατά τις νυχτερινές ώρες ερημώνει. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο τμήμα του “highway of death”, και όταν το κάνουν φροντίζουν να ταξιδεύουν σε κομβόι και με σταθερά υψηλές ταχύτητες ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας μοιραίας συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ