Έρευνα αξιοπιστίας ρίχνει στα σχοινιά την Tesla και premium κατασκευαστές

Μια νέα έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όχι μόνο για την αξιοπιστία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Tesla αλλά και για τις προτάσεις premium κατασκευαστών της γηραιάς ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση, αρνητικός πρωταγωνιστής της έρευνα που πραγματοποίησε η J.D. Power ήταν η καλιφορνέζικη φίρμα της οποίας ηγείται ο Elon Musk.

H πολυδιαφημισμένη Tesla βρέθηκε στον… πάτο της σχετικής κατάταξης, με τον αριθμό προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα να φτάνει τον εξωπραγματικό αριθμό των 250.

Επί της ουσίας, στην έρευνα της J.D. Power αποτυπώνονται τα προβλήματα ποιότητας που βασανίζουν την αμερικανική φίρμα όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία εντάθηκαν στην προσπάθειά της να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής.

Προβλήματα που δεν σχετίζονται μόνον με τα μηχανικά ή τα ηλεκτρονικά μέρη των μοντέλων της Tesla αλλά επεκτείνονται και στο φινίρισμα των επιφανειών του αμαξώματος και του θαλάμου των επιβατών.

Δεν είναι όμως μόνον η Tesla η οποία απέτυχε να πείσει με την ποιότητα των προτάσεών της του ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που την εμπιστεύθηκαν.

Στην προτελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε η Land Rover με 228 καταγεγραμμένα προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ ακολουθούν δύο ακόμα premium αυτοκινητοβιομηχανίες της γηραιάς ηπείρου. Η Audi με 225 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και η Volvo με 210 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των κατασκευαστών είναι τα 166 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ ως οι πλέον αξιόπιστες φίρμες αναδείχθηκαν η KIA και η Dodge.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ