Έρχεται στην Ελλάδα το ανατρεπτικό microcar Microlino

H Κοsmoride ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή του πολυβραβευμένου Microlino στην Ελλάδα. Το καινοτόμο microcar θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε άγνωστες προς το παρόν τιμές αγοράς, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα κατά το λανσάρισμά του. Το Microlino εκφράζει απόλυτα τις δύο τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στον κλάδο της αυτοκίνησης, δηλαδή της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας, αφού πρόκειται για ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα με θέσεις για οδηγό και συνοδηγό, αυτονομία έως 230 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα.

Με ελβετικές ρίζες

Το ελβετικής έμπνευσης και σχεδιασμού μοντελάκι, που κατασκευάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας, ανήκει στα μινιμαλιστικά οχήματα πόλης και νιώθει στο αστικό περιβάλλον σαν το ψάρι στο νερό χάρη τις εξαιρετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις του και την ανεπανάληπτη ευελιξία του.

imicrolino2

Το Microlino έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τον σχεδιασμό του.

Ωστόσο δεν πρόκειται για κάποιο toy car, αλλά για ένα πλήρως λειτουργικό microcar με ένα πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 230 λίτρων που αρκεί για τα καθημερινά ψώνια και με ένα καινοτόμο μπροστινό καπό, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και τη μοναδική του πόρτα για άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό. Δεν είναι λοιπόν διόλου παράξενο, ότι έχει κερδίσει ήδη πριν το επίσημο λανσάρισμά του πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Good Design από το Chicago Atheneaum, που είναι και το παλαιότερο βραβείο σχεδιασμού στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανείς οι σχεδιαστικές του συγγένειες με το τρίτροχο μοντέλο BMW Isetta, που κατασκευαζόταν από το 1955 έως το 1962.

Το πρώτο microcar με πλαίσιο μονοκόκ

Το Μicrolino εγγυάται παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις του υψηλά επίπεδα προστασίας των επιβατών του, αφού είναι το πρώτο όχημα μικροκινητικότητας με εξαιρετικά ανθεκτικό και άκαμπτο μονοκόκ πλαίσιο. Επίσης μπορεί να φορτιστεί σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε Wallbox ή με οικιακή πρίζα, οπότε απαιτούνται μόνο 4 ώρες.

imicrolino3

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι μινιμαλιστικός και λειτουργικός.

Ο ιδρυτής της κατασκευάστριας Micro Mobility Systems AG, Βιμ Οουμπότερ, δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία της εταιρείας του με την Κοsmocar και τη θυγατρική της Kosmoride, τονίζοντας ότι «είναι ο τέλειος συνεργάτης για την υλοποίηση του οράματός μας για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου και φιλική προς το περιβάλλον αστική μετακίνηση στην Ελλάδα». Όμως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, Στήβεν Σίρτης, ανέφερε ότι «το Microlino θα αυξήσει το εύρος της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρουμε στη μάρκα με την εκτεταμένη εμπειρία μας στην ελληνική αγορά καθώς και με τη γνώση του expert της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας, του δικτύου καταστημάτων της Kosmoride».

imicrolino4

Η πρόσβαση στο διθέσιο εσωτερικό γίνεται ανοίγοντας το μπροστινό καπό, που έχει και τον ρόλο της πόρτας.

Οι εμπορικές προοπτικές του Microlino φαίνονται ευοίωνες, καθώς έχουν γίνει πάνω από 35.000 κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές, ενώ οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν ήδη στην Ελβετία και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στις αγορές της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ισπανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ