Πότε έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Mercedes G-Class;

Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του γερμανικού off-roader, που εν μέρει αποκαλύφθηκε από το περσινό πρωτότυπο EQG Concept, θα βγει στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius.

Η εταιρεία της Στουτγάρδης εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην εξέλιξη της EQG, και μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας αποκάλυψε ότι πέρσι οδήγησε και ο ίδιος ένα έτοιμο πρωτότυπο δοκιμών στην πίστα off-road δοκιμών της εταιρείας στο Graz της Αυστρίας.

Ανεπίσημο σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Mercedes EQG
Ανεπίσημο σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας Mercedes EQG

Για τη Mercedes η ηλεκτρική G-Class είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, ειδικά για τη δραστηριότητά της στην αμερικανική αγορά – όπου τα ηλεκτρικά 4×4 γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση, με αφορμή την επερχόμενη έλευση του Tesla Cybertruck και του Hummer EV, μεταξύ πολλών άλλων.

Mercedes Benz EQG Concept 04

Αυτή η εμπορική πτυχή μπορεί να αναδύσει ακόμη περισσότερο, στην ηλεκτρική G-Class, τις εξαίρετες εκτός δρόμου δυνατότητες του πλαισίου που είχαν οι θερμικές εκδόσεις, μαζί με την ανεξάρτητη ανάρτηση που προστέθηκε στην τελευταία γενιά του αυτοκινήτου το 2019.

Mercedes Benz EQG Concept 02

Θυμίζουμε ότι η νέα EQG θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή του πλαισίου τύπου σκάλας της σημερινής G-Class, και θα συνοδεύεται από την νέας τεχνολογίας μπαταρία ανοδίων πυριτίου, που προσφέρει 20-40% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα – και συνεπώς είναι μικρότερη και ελαφρύτερη.

mercedes eqg render 02

Η εμφάνιση του γερμανικού ηλεκτρικού 4×4, στο μεταξύ, δεν αναμένεται να διαφέρει παρά ελάχιστα από το περσινό πρωτότυπο EQG Concept, που η γερμανική εταιρεία παρουσίασε σε ένα έξυπνο ψηφιακό σκηνικό επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ