Επίσημο: To Opel Manta επιστρέφει!

H Opel θα γίνει πλήρως ηλεκτρική από το 2028 και μετά και ανάμεσα στα νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων θα επαναφέρει κάπου στα μέσα της δεκαετίας τo Manta-e.

Πρόσφατα η Stellantis αποκάλυψε τα πλάνα της για την τρέχουσα δεκαετία και όπως είναι φυσικό αυτά είναι εστιασμένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2028 και μετά η Opel θα πουλά μόνο ηλεκτρικά, τα οποία θα βασίζονται στις νέες πλατφόρμες για τα EV του ομίλου Stellantis (τις STLA Medium και STLA Large).

Η μεσαία πλατφόρμα STLA θα υποστηρίζει μπαταρίες χωρητικότητας έως 104 kWh με αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα, ενώ η μεγάλη STLΑ θα μπορεί να «πάρει» μπαταρία έως 118 kWh για αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα. Και οι δύο πλατφόρμες θα έχουν εκδόσεις με ένα μοτέρ (μπροστά ή πίσω) ή δύο για τετρακίνηση.

opel plan 2028

Σχετικά με το νέο Manta-e, δεν θα υπάρχει καμία σχέση με το άσχημο teaser που χρησιμοποίησε η εταιρία για να παρουσιάσει ο CEO της Michael Lohscheller τα μελλοντικά πλάνα στο παρακάτω βίντεο. Τουναντίον, ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το εντυπωσιακό one-off πρωτότυπο κουπέ που είχαμε δει αλλά με μια πιο crossover προσέγγιση (ενδεχομένως, όπως στην περίπτωση της Mustang Mach-E).

OPEL MANTA GSE ELEKTROMOD 3

Τέλος να πούμε πως το πρώτο Manta είχε λανσαριστεί το 1970 ως ο αντίπαλος του Ford Capri και βασιζόταν στο Ascona. H παραγωγή του Manta ολοκληρώθηκε με την δεύτερη γενιά το 1988 όταν αντικαταστάθηκε από το Calibra.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ