Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes CLA -Τι αλλάζει

Στην αποκάλυψη της ανανεωμένης Mercedes-Benz CLA προχώρησε η γερμανική φίρμα, χαρίζοντας στο δημοφιλές και στη χώρα μας μοντέλο έναν δυναμικότερο χαρακτήρα και αναβαθμισμένα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.

Μια νέα αρχή
πραγματοποιεί στην ευρωπαϊκή αγορά η
μέχρι σήμερα γνωστή η
Mercedes-Benz CLA με αφορμή την επικαιροποίηση
των προδιαγραφών της.

Η ανανέωση αφορά και στους δύο τύπους αμαξώματος, δηλαδή την CLA Coupe και την CLA Shooting Brake, ξεκινώντας από τις ανασχεδιασμένες επιφάνειες του αμαξώματος και καταλήγοντας στα μηχανικά και ειδικότερα στα νέα κινητήρια σύνολα.

Mercedes CLA

Σε επίπεδο σχεδιασμού, οι ουσιαστικότερες αλλαγές εντοπίζοντας στο ρύγχος του αυτοκινήτου, την ίδια στιγμή που στον θάλαμο επιβατών τον πρώτο λόγο έχει το πάνελ των ψηφιακών οθονών μεγέθους 7,0 και 10,25 ιντσών.

Αναβαθμισμένο επιστρέφει και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο προσφέρει επιπλέον δυνατότητες παραμετροποίησης και εξατομίκευσης.

Mercedes CLA

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας των ανανεωμένων CLA Coupe και CLA Shooting Brake τοποθετούνται τα νέα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, χωρητικότητας 1.332 κ.εκ. και απόδοσης 136 ίππων ή 163 ίππων, ενώ ένα σκαλί ψηλότερα βρίσκεται το δίλιτρο σύνολο βενζίνης με ισχύ 190 ή 224 ίππους.

Η βενζινοκίνητη γκάμα των νέων CLA Coupe και CLA Shooting Brake συμπληρώνεται από τις plug-in υβριδικές διαμορφώσεις με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει χάρη στις αναβαθμισμένες μπαταρίες ιόντων-λιθίου τα 82 χιλιόμετρα.

Mercedes CLA

Άξια αναφοράς είναι και η αναβάθμιση του on-board φορτιστή των plug-in υβριδικών εκδόσεων, ο οποίος πλέον προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με μέγιστη ισχύ τα 22 kW.

Με χωρητικότητα 1.991 κ.εκ., ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel είναι εκείνος που σηκώνει το βάρος των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τους 116 ίππους και φτάνοντας στην ισχυρότερη διαμόρφωσή του τους 190 ίππους.

Mercedes CLA

Αναβαθμίσεις, ωστόσο, παρουσιάζουν και οι κορυφαίες εκδόσεις των CLA Coupe και CLA Shooting Brake, οι οποίες φέρουν την υπογραφή της AMG και έναν δίλιτρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 306 ή 421 ίππων.

Μάλιστα, στην έκδοση των 306 ίππων (CLA 35), ο κινητήρας των 2,0 λίτρων έχει αποκτήσει ένα ήπια υβριδικό σύστημα, το οποίο ενισχύει το έργο του θερμικού κινητήρα με την επιπλέον ισχύ των 14 ίππων.

Mercedes CLA

Τόσο η CLA 35 όσο και η CLA 45 S εφοδιάζονται
με σύστημα τετρακίνησης καθώς
και με αυτόματο κιβώτιο διπλού
συμπλέκτη οκτώ σχέσεων
.

Οι ανασχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος και οι νέες χρωματικές επιλογές τόσο για τις επιφάνειες του αμαξώματος όσο και για τις επενδύσεις του εσωτερικού, συμπληρώνουν τον κατάλογο με τις αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί οι κορυφαίες προτάσεις στην γκάμα της ανανεωμένης Mercedes-Benz CLA.

Mercedes CLA

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ